maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kesäkuu 2019

2.6.2019

Aamupäivällä lähdin tyttöjen kanssa suunnistuspatikkaretkelle. Tarkoituksena oli suunnistaa kotoa kompassin kanssa viereisen tuulivoimapuiston (<- Huom. linkki) lähimmälle myllylle E12. Myllylle on matkaa vajaat kaksi kilometriä ja maasto on paikoitellen haastavaa. Toista tuntia otti aikaa kun metsässä rämmittiin ja otettiin suuntaa ilman karttaa. Ilman kompassia oltais kyllä oltu totaalisesti eksyksissä, niin sankkaa ja ryteikköistä oli välillä. Vaikka myllyt onkin korkeita niin ei niistä metsän siimeksessä näkynyt vilaustakaan.
Illalla vielä jaksettiin kuitenkin tasoitella tienvierustaa ja kylvää ruohonsiemenet. Eilen timpuroin kakkosnelosista ja laudasta lanan jolla on tarkoitus tasoitella näitä nurmikkoalueita. Multa tasoittuu helposti mutta savimaan kanssa on vähän hankalaa, pinta olisi ensin saatava kunnolla rikki. täytyy vähän vielä kehitellä tuota rakennetta....


Siellä ne myllyt on, lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana

Matkan varrelta löytyi kaikenlaista jännää metsän siimeksestä, 
Esihistoriallinen asumus...


Ryteikköinen peikkolampi...


Samelinmaja


Melkein perillä

Pitkän taivalluksen jälkeen vihdoin perillä

Vajaan kahden kilometrin patikka / rämmintä

Lana

Lanaaja


Vuonna 2011 lanattiin meidän nurmikon pohjat tällä lanalla :)

Lanattu

Kylvetty

24.6.2019

Juhannuskin jo oli ja meni. Tänään tuli appiukko Uke avuksi ja laitettiin viimeiset lattialastulevyt paikoilleen. Jotain muutakin pikkupuuhaa on tässä kuussa tehty, mutta ei ole ehtinyt blogia päivittämään. Energiaselvitys on teetettynä ja paperit lähdössä kaupungin rakennustarkastajalle. Kesäkuu jotenkin aina katoaa alta. Juuri kun se on alkanut niin tulee juhannus ja sitten kuu on ohi. Yläkerrassa on kuuma nyt kesällä. Musta tiilikatto yläpuolella kerää ja jakaa hyvin lämpöä. Onneksi vielä ei ole ollut pahoja helteitä. Kuumalla ilmalla työskenteleminen yläkerrassa on haastavaa!


Viimeisen levyn mittoja kuusailemassa

...ja siitä halki ja poikki ja pinoon

Ja liimaa väliin ja kiinni

27.6.2019

Tänään illalla hetkinen vietettiin yläkerrassa ja rakennettiin seinärunko talon toiseen päätyyn korotetun katon osalle. Villaakin laitettiin jo ensimmäinen 10 senttiä. Vielä 10 sentin lisärunko täytyy rakentaa ja villoittaa. Villaa pitäis hakea lisää. Ensi viikolla on lastenleiri niin ei kyllä tapahdu mitään.

2 kommenttia:

  1. Kyllä siihe nurmikko nousee ja jos ei nouse niin taatusti jotaki viherijää maasta alanoloon pukkaa ylös. :)

    VastaaPoista
  2. Juu. Vihree se oli jo ennen tasotusta. Varmasti vihertää jo viikon sisällä. Koiranputkea ja kaikkea pukkaa jo kohta.

    VastaaPoista