maanantai 5. elokuuta 2019

Elokuu 2019

1.8.2019

Viimeinen lomaviikko on käynnissä. Tuulensuojia ja vinotukia ja kaappikoppeja on työstelty vielä tälläkin viikolla.


Elokuu alkoi näissä fiiliksissä

Iänikuista varastokoppien viimeistelyä riittää

4.8.2019

Tänään tilasin 35 pakettia (140m2) villaa yläkerran kattoon, pitäisi tulla tulevalla viikolla. Olin juuri painamassa "tilaa" painiketta eräässä nettikaupassa kun huomasin että taloon.comissa oli sama villa melkein puolta halvemmalla ja rahtikin yli 100€ edullisempi. Säästin varmaan 500€ kun tilasinkin taloon.comista. Olen aina pitänyt kyseistä palvelua kalliina mutta nyt olen löytänyt sieltä paljon tavaraa huomattavasti edullisemmin kuin muualla. vertailupaikkoina on ollut K-rauta, Byggmax, puuilo...

6.8.2019

Tänään käväisin tunnin verran yläkerrassa väsäämässä tukia piipun ympärille tuulensuojia ja paneeleita varten. Toinen puoli tuli suunnilleen valmiiksi. Ulkona oli melko lämmin päivä tänään ja yläkerrassa katon rajassa oli turhankin kuuma vaikka iso ikkuna olikin auki koko ajan.



Tässä erittäin havainnollinen kuva aiheesta!

7.8.2019

Tänään tuli 35 pakettia villaa pihaan. Susanna kääri lavat vielä pressuihin kun ukkosta ja sadetta on luvattu. Tänään ei ehdi tekemään villakasalle kuitenkaan mitään kun on keikka Seinäjoella illalla.


35 pakettia villaa


10.8.2019

Tänään hilattiin villat yläkertaan. Loppujen lopuksi siihen ei kulunut aikaa kuin puolisen tuntia. Sen jälkeen Susanna ryhtyi tekemään lattiaa ison makuuhuoneen kaappikopperoon ja minä puolestani asensin tuulensuojat viimeiseen väliin toisesa päädyssä.

Talon toinen pää (Kukkiksen huone)on täynnä villapaaleja

Susanna painii ison makkarin kaappikopperon lattian parissa

Viimeaikojen työt tiivistettytnä. Viistotukia, villaa ja tuulensuojia


11.8.2019

Tänään lähdin lasten kanssa pikku pyöräretkelle joka suuntautui Morajärven laavulle. Laavulta vielä tehtiin pikku patikka pikku santavuoren maastoon.

Sunnuntairetki


Työlista on nyt tämän näköinen:

1. Seinä- ja kaappirungot ja puuttuvat tolpat pohjoissivulle - tehty
2. Kulkusillat pohjoissivulle - tehty
3. Tuulensuojalevyt pohjoissivulle - tehty
4. Seinä- ja kaappirungot ja puuttuvat tolpat eteläsivulle - tehty
5. Kulkusillat eteläsivulle - tehty
6. Tuulensuojalevyt eteläsivulle - tehty
7. 150mm villat pohjoissivulle - tehty
8. 150mm villat eteläsivulle - tehty 
9. 100mm seinärunko ympäri - tehty
10. 100mm villaa ympäri - tehty
11. viistot kattorakenteet - tehty
12. Tuulensuoja kattoon - tehty melkein

13. 400mm villaa kattoon
14. Sähkörasiat ja putkitukset
14. Höyrynsulun asennus
15. Makuuhuoneiden väliseinät
15. Seinien levytys ja panelointi

13.8.2019

Yläkerrassa tapahtui taas jotain. Susanna viimeisteli katon tuulensuojausta ja minä tein puuttuvat tarkistusluukut sivuseiniin. Kaiken kaikkiaan tarkistusluukkuja on kolme kappaletta ja niistä pääsee ulkopuolelta tarkistamaan ristikoiden tukialueet yläkerran seinien takana. Sen jälkeen laitoin umpeen ison makkarin kaappikopperon takaseinän jonka kautta oli pääsy vielä sinne välitilaan. Olen pohtinut katon villoittamista ja että miten ne villat saa siellä pysymään ja keksin sitten omasta mielestäni hyvän ratkaisun. Katon tukien väleihin pingotetaan nailon naru jonka päällä villat pysyvät kunnes höyrynsulut ja sisäkaton koolaukset saadaan paikoilleen. Aika näyttää toimiiko ratkaisu.


Tarkistusluukut vihdoin valmiina

Nyt saa vihdoin kopit umpeen

Nailonnaruilla tuetaan kattoon tulevat villat
kun villoitus täytyy tehdä alhaalta päin.

Näkymää katon rajasta


14.8.2019

Tänään karkasin vähän aiemmin töistä ja painuin yläkertaan ja Susanna tuli kohta perässä. Viisi tuntia tehtiin rästihommia eli kaikkia niitä pikkujuttuja jotka on jääneet aiemmin tekemättä. Villoitusta, tuulensuojia yms. Tuntui että mitään ei tapahtunut, mutta kaikki noikin jutut oli kuitenkin jossain välissä tehtävä. Tuulensuojamatskut loppui kesken. Muutamasta neliöstä jäi homma kiinni. Täytyy yrittää huomenna ehtiä hakemaan lisää.


Piipun ympärystän kattorunko...kestää
Palovilla tulee piipun ja rungon väliin

Ison makkarin nurkkakin vihdoin ummessa

Kukkiksen huoneen lukunurkkauksen lattia valmistumassa

Tämmöset näkymät tällä hetkellä
Töitä tehdään paljon, mutta missään ei näy!


15.8.2019

Eihän sitä tuulensuojaa tietenkään näiltä kulmilta löydy. Nokialla ja Lahdesjärvellä näytti K-raudassa olevan. Onneksi Appiukko on ajelemassa lomareissuillaan sitä kautta ja voi napata rullan kyytiin ja tuoda mukanaan. Saadaan vihdoinkin nuo pari vielä puttuvaa kohtaa umpeen. Vähän täytyy korjailla ulos menevän ilmastointiputken villoituksia. 10 vuoden aikana linnut ovat käyneet lainaamassa siitä pesätarpeita eivätkä ole muistaneet palauttaa. Onneksi varastosta löytyy rulla verkkopäällysteistä 50mm villaa. Vastaava mestari kävi illalla ja vilkaistiin yläkertaa ja kirjoiteltiin nimi pääsuunnittelijaselvityspapereihin.

Kypsyttää ja kyllästyttää tuo rästihommien kanssa vääntäminen ja päätin sitten vaihteen vuoksi aloittaa uuden rästihomman. Rupesin ruuvailemaan pistorasioiden pohjarasioita paikoilleen. Ensi viikolla mahdollisesti päästään jo laittelemaan villoja kattoon jos oikein hyvin menee. Kiva homma että saadaan yläkerta lämpöiseksi ennen pakkasten tuloa. Haaveena oli saada yläkerta valmiiksi tämän vuoden puolella, mutta näyttää siltä että haaveeksi se jääkin. Töiden ohella iltaisin ja viikonloppuisin tehtynä valmista ei tule kovin äkkiä.


Suurin osa pistorasioiden asennusrasioista jo valmiina

19.8.2019

No niin. Tänään aloitettiin sitten katon villoittaminen Kukkiksen huoneen päädystä. Välillä siirreltiin koko villakasa talon toiseen päätyyn että saatiin tilaa tikkaille. Ensi alkuun on tarkoitus laittaa kaksi 150mm levyvillaa päällekkäin katon osuudelle ja myöhemmin alle vielä 100mm lisää. Tiesin että siitä tulee hankala homma, mutta nyt kun päästiin kokeilemaan niin ilmeni että se onkin erittäin haastava ja hankala työmaa. Kattotuolit ja viistot kattorakenteet aiheuttavat harmaita hiuksia. Villat pitää leikata tosi tarkasti, että lopputuloksesta tulee tiivis. Aivan tiivistä siitä tuskin saa mitenkään. Täytyy luottaa siihen että määrä korvaa laadun. Helposti tuntuu jäävän pieniä rakoja villojen väliin johtuen kaikista eri suuntiin risteilevistä lankuista. Villojen kunnollisella limityksellä saadaan varmaan kuitenkin hyvä tulos aikaiseksi, mutta hitaasti. Useita tunteja meni aikaa ja puolitoista kattotuoliväliä saatiin vasta villoitettua. Koko hommaan menee luultavasti yli kuukausi. Täytyy nyt ottaa vaan semmonen asenne, että yksi väli kerrallaan edetään kunnes se on valmis. Taitaa olla jo lokakuu lähellä ennen kun katto on ummessa. Toivottavasti edes silloin.

Valmistelin jo tänään tilauksen alimmaiseksi tulevalle 100 mm villakerrokselle. 15 pakettia (74m2) tilaan villaa huomenissa ja 50mm vielä 10m2 varuiksi.


Että tämmönen tapaus....


20.8.2019

Tänään nosteltiin taas vähän villaa kattoon. Parhaat työtavat on vielä vähän hakusessa, mutta pikkuhiljaa homma alkaa selkeytyä. Kukkiksen huoneesta on 2/3 valmiina ensimmäisen 300mm osalta. Itse laitoin jo 400mm villaa Kukkiksen huoneen varastokopperon kattoon ja Susanna kamppaili katon villoituksen kanssa. Loppuillasta purkasin jonkin verran Kukkiksen huoneen ja porraskuilun välisen seinän runkoa. Näin saadaan huoneen seinä suoraksi ilman runkojen aiheuttamaa porrastusta.

Ei pitäisi tulla kylmä läpi!
2x 150mm + 100mm

Kukkiksen huoneen ja porraskuilun välinen seinä

24.8.2019

Lapset on jo hetken toivoneet, että pitäisi olla tien varressa joku kiva paikka jossa voisi odotella aamulla koulutaksia "Kun kaikilla muillakin on". Lisäksi toiveita on ollut puumajasta ja laivasta. Yläkerran villojen mukana on tullut pari kevyttä kuormalavaa ja ajattelin, että jos ne virittelisi tien päähän ja siihen pari tuolia joissa voi istua. Tänään aamupalan jälkeen rehattiin tien päähän pari lavaa, vanhoja lautoja ja lankkuja sekä vasara ja nauloja yms. Siitä se sitten lähti. Lasten innokkaalla avustuksella saatiin rakennelma jo hyvälle alulle. Sitten käytiin syömässä ja Susannan kanssa jatkettiin muissa merkeissä. Käytiin asentamassa katolle viemärin tuuletusputken läpivientikappale. Sen jälkeen nosteltiin kaikki pihalla odottavat villat yläkertaan ja loppuillan painin yläkerran ison makkarin kaappisyvennyksen katto- ja seinärunkojen parissa. Hassu kuriositeetti oli, että laskeskelin useita minuutteja että miten saan tehtyä kattorakenteen alle tulevan tolpan millilleen oikean mittaiseksi niin että siitä tulee tiukka. Laskin kaiken todella tarkasti ja sahasin tolpan huolella ja vein sen kohteeseen. Sitten huomasin että tolppa oli puoli metriä liian lyhyt :D :D.....
Väsy vissiin.


Pari lavaa pönkäiltynä kivien varaan 
suunnilleen passiin...
ja portaat tietysti

Kukkis asentelee paneloinnin tukipuita


Pikkuhiljaa suunnitelma selkeytyy ja karkaa lapasesta

Konteksti

Tauko paikalla!

Viemärin tuuletuksen läpiviennin asennus käynnissä

25.8.2019

Tämä päivä menikin sitten melkein kokonaan "puumajan" rakentelun merkeissä. Onneksi on jemmattu kaikkea vanhaa ylijäänyttä puutavaraa vuosien varrella pressujen alle talteen. Osa on tietysti hapantunut käyttökelvottomaan kuntoon, mutta hyvääkin värkkiä löytyy vielä. Ruutiaisilta saatiin pari vuotta sitten omatekoinen palju, joka vaatisi vähän huoltoa, joka on jäänyt tekemättä... toistaiseksi. Palju on pinnoitettu ruskealla puupaneelilla, jonka purin pois ja siirsin puumajan tarpeisiin.


Majan vieressä on lasten mieluisa kiipeilypuu

Tälle mallille puumaja jäi sunnuntai iltana


27.8.2019

Tänään jatkui puumajan rakentaminen illalla treenien jälkeen. Päätyyn saatiin laudat ja takaseinälle myös ikkunan korkeuteen saakka. Ikkuna jäi odottelemaan asennusta kun ilta tuli vastaan. Susanna maalaili pyöräkatoksen rimaseinää valkoiseksi.

Näkymä tieltä päin tällä hetkellä


Tähän saakka paneelit riitti


28.8.2019

Rakennuslupa tuli tänään :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti