sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Syyskuu 2019

30.8.2019

Työviikko takana, mutta tänään olen päättänyt tehdä tuon lasten majan niin valmiiksi kun ehtii. Lapset lähti Susannan kanssa pyöräretkelle niin oli rauhallista aikaa naputella ja koputella. Kattolautojen kanssa oli pakko ottaa sirkkeli avuksi vaikka kaikki sahaustyöt tähän asti on tehty käsisahalla, joka toimii majan teossa erinomaisesti, ei tule turhan viimeisteltyä jälkeä. Ikkunan laitoin ensin paikoilleen takaseinään ja sitten laudoitin seinän umpeen. Sen jälkeen pitkien seinien ylälaudat paikoilleen ja kattolautoja pätkimään. Kattolaudoituksen päälle laitan täksi talveksi pressun, mutta huovan ehkä sitten ensi kesänä... toivottavasti.


Ikkuna paikoillaan ja takaseinä ummessa

Kattolaudat paikoillaan 20 sentin räystäät on joka puolella

31.8.2019

Tänään Oltsu oli meitä jeesaamassa. Tehtiin aulan toiseen varastokoppiin 100mm villalle vielä seinärunko (oli unohtunut tehdä) ja villatkin siihen sekä lattialevyt valmiiksi. Varaston rakenne on vähän hassu kun kattotuolin tukiristikko tulee läpi keskeltä, mutta päätettiin ottaa sekin tila käyttöön joka jää kattotuolin ja porraskuilun seinän väliin. Siihen saa varmaan kikkailtua mielenkiintoiset hyllyt tai jotain. Iltasella kävin vielä väkertämässä viistot kattorakenteet paikoilleen sekä pätkän seinärunkoa kaapin oikeaan reunaan.
Ylimääräinen sähköputkikin löytyi lattiasta ja se lovettiin nousemaan seinän sisään. Ei ole mitään muistikuvaa, mikä sen putken tarkoitus on ja mihin siitä pitäisi jotain sähköjä vetää. Se ehkä selvinnee jossain vaiheessa.




1.9.2019

Syyskuu alkoi lämpimissä merkeissä. Hellelukemia näytti mittari. Pihaa siivoillessa ja nurmikoita leikkoessa menikin aamupäivä rattoisasti. Iltapäivällä onkin sitten Sofiannan sukulaissynttärit ja tänään timpuroidaan täytekakkua ja makkaraa.

9.9.2019

Syyskuu jatkuu hitaissa merkeissä! Tätä vauhtia tämä työ ei valmistu ikinä! Huoh! Tein Kukkiksen huoneen lukunurkkauksen viistot kattorungot tänään ja siinäkin oli haasteita. No nyt ne on valmiit. Susanna puolestaan villoitti ison makkarin kaappikopperon kattoa ja kattoa muutenkin. Hidasta hommaa!


Avaruusnainen villojen kimpussa


Kukkiksen lukusyvennyksen kattorunko valmis

10.9.2019

Iltasella taas vintissä. Puursin Kukkiksen huoneen kattovillojen parissa kaksi tuntia. Puolet yhdestä kattotuolivälistä sain tehtyä. Tämä homma on sairaan hidasta ja on ihme jos villat on paikoillaan edes tänä vuonna. Turhauttaa ja ärsyttää! Susanna asenteli puuttuvia tuulensuojia koko illan ja taisi laittaa vähän villojakin.

Kukkiksen huoneen viimenen kattotuoliväli 
puoliksi valmis

Susanna fiksaa aulan isomman 
varastokopin tuulensuojia kuntoon!


11.9.2019

Villaa, villaa ja villaa. Kukkiksen huoneen kattovilloitus valmistui tänään lukusyvennyksen kattoa lukuun ottamatta, koska yksi seinä on vielä auki niin, että seinän taakse pääsee sisäkautta yhdistämään ilmastointiputken liitoksen kunhan siihen asti ehditään. Tähän mennessä yhden kattotuolivälin villoittamiseen on kulunut aikaa 4 tuntia. Toivottoman hidasta hommaa. Pakko vaan puurtaa tämä vaihe läpi vaikka siihen menisi kuinka kauan! Lisäksi koko yläkerta on täynnä villapaketteja jotka on koko ajan tiellä. AAARRRGHH! Susanna pakersi aulan kaappikopperoiden parissa ja laitteli vielä(kin) tuulensuojia ja villoja tietysti. 

Aulan isomman varastokopin kattovilloja paikoilleen

Pysyykö vai putoaako?

Kukkiksen huoneen katto melkein valmis


12.9.2019

Tämä ilta oli aika tynkä. Rupee näin loppuviikosta olemaan aika väsyksissä, eikä millään meinannut saada itseään yläkertaan. No seiskan jälkeen kuitenkin vääntäydyttiin ylös. Itse tein Kukkiksen lukukopperon seinää valmiiksi palan matkaa ylhäältä päin. Jätin kuitenkin alaosan vielä auki niin että seinän taakse vielä pääsee. Sitten loppuilta villoitettiin ja tuulensuojattiin asenteella. Lopputuloksena on Kukkiksen huoneen lukunurkkauksen katon valmistuminen sekä aulan ison varaston kattoon villat. Villat pullottaa melkoisesti ja pitää tukea ne vielä laudoilla.

Kukkiksen huoneen villat valmiit

Aulan ison makkarin varaston katto valmis

19.9.2019

Itsellä meni viikonloppu huilaillessa kun oli vähän flunssaa ja maanantai sekä tiistaikin vielä rotuessa. Keskiviikkona ja torstaina olin kuitenkin taas remmissä. Susanna oli yksistään viikonloppuna ja alkuviikosta villoittanut ison osan yläkerran kattoa. Keskiviikkona tein kylppärin kattorungot valmiiksi ja torstaina villoiteltiin niitä. Ei tähän ihan loppuvuotta taida sittenkään mennä. 150mm villa näyttää loppuvan pahasti kesken, syytä en äkkiseltään keksi. Tilasin villaa riittävästi neliöiden mukaan.... joku on taas mennyt pieleen. Syy selvisi myöhemmin. Osa villapaaleista oli päätynyt talon toiseen päähän 100mm villojen joukkoon.


Kylppärin ja aulan varastokopin viistot kattorakenteet valmiina


Villamestari vauhdissa! 


21.9.2019

Villaa, villaa, villaa, savupiippua kierretään tänään villojen kanssa. 150mm villaa löytyikin lisää 100mm kasasta eli ehkä olen sittenkin tilannut suunnilleen oikein. Paketeissa ei kaikissa lue että minkä paksuista villaa niissä on ja sen näkee vasta avaamisen jälkeen.

piippua kierrellään

onneksi villapöly jää hengityssuojaan eikä päädy keuhkoihin.

24.9.2019

Piippu kierretty ja loppu häämöttää. Ei tähän villoittamiseen nyt onneksi loppuvuotta vierähtänyt. Yhteistyöllä saadaan hyvin valmista. Susanna määrää mitä tarvitaan ja villoittaa ja minä leikkaan paloja valmiiksi. Tänään saatiin niin paljon valmista, että enää kolme väliä on talon itäpäädystä ison makkarin katosta tekemättä ja aulasta vähän rästejä. Kohta se on valmis....


Kolme väliä enää tekemättä talon toisessa päädyssä ja vähän rästejä lisäksi


26.9.2019

Kuukausi rupeaa vetelemään viimeisiään. Paljon on tässä kuussa tapahtunut vaikka ei ehkä niin paljon kun olisi toivonut. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen kun hommat on edenneet. Tänään olin yksin yläkerrassa pari tuntia ja tein pienen ison homman. Yksi viisto kattotuki on uupunut kun se on vaatinut porraspään kopin rungon purkamista ja muuta säätöä. Tänään kävin sen kimppuun ja sainkin laudan paikoilleen ja seinän takaisin kuosiinsa. Pätkä seinärunkoakin piti rakentaa. Myöhemmin seinä tullaan purkamaan kokonaan pois, mutta vielä sitä tarvitaan kylmän ja pölyn ja sotkun leviämisen estämiseksi.

Viimeinen viistotuki paikoillaan



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti