keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Syyskuu 2020

 21.9.2020

Kesä on mennyt rakentamisen suhteen rauhallisissa merkeissä. Voimat on ollut aika loppu, eikä kesälomakaan tuntunut tuovan tilanteeseen muutosta. Töiden alettua syykin selvisi. Työterveystarkastuksessa todettiin diabetes. Ruokavaliomuutoksilla, liikunnalla ja insuliinihoidolla on nyt verensokerit jokseenkin kurissa. Jaksamistakin on nyt ihan toiseen malliin. Talvi lähestyy vääjäämättä ja pupujussille pitäisi saada lämmin koti talveksi. Ulkona pupu on koko ikänsä elänyt, joten se on tottunut pikku pakkasiinkin, mutta lämpimään täytyy talveksi pupun päästä. Eilen saatiin kärryllinen puutavaraa ja tänään alkoi kopin rakentaminen. Alle muutama kottikärrykuorma 0-16 mursketta ja tiiliä perustukseksi. Sitten kyllästetystä kakkosnelosesta pohjalle runko. Laudat kiinni runkojen alle styroxeja kannattelemaan. Sahailin vielä lattialaudatkin valmiiksi huomista varten. Ensi kesänä rakennetaan vielä iso ulkotarha, jossa voi loikkia ja mutustella vihreää.

Pupun vanha koppi ja uuden runkoa

22.9.2020

Tänään kävin hakemassa yhden paalin styroksia, joka mahtui autoon nippa nappa. Ei senttiäkään jäänyt tilaa leveys suunnassa. Irrottauduin töistä vähän ennemmin ja rupesin leikkomaan styroxeja paikoilleen. 10 sentin styroxit tulee lattiaan, seiniin ja kattoon. Lisäksi joku pikku lämmitin pitämään lämpöä yllä. Laittelin vielä laudatkin styroxien peitoksi ja sitten illaksi Jurvaan musisoimaan. Seuraavaksi runkotolppien pariin jahka taas joutaa.

Juuri ja juuri mahtui stroxpaali autoon

Styroxit leikottuna ja asennettuna

Lattialaudatkin ehdin vielä ruuvailla paikoilleen tänään

23.9.2020

Tänään töiden jälkeen kiireen vilkkaa paukuttelin pupunkoppiin seinätolpat paikoilleen ja seinien yläjuoksut tolppien päälle. Sitten Ukea jeesaamaan terassiprojektin kanssa. Terassia ei paljon ehditty tekemään, mutta viimeinen puuttuva tolppa saatiin pystyyn ja jotain muuta pientä. Uke on taituroinut hienoja portaita kuistin ympärille.

Pupunkopin seinätolpat ja yläjuoksut paikoillaan


Terassityömaalla kaikki tolpat pystyssä

24.9.2020

Tänään oli tarkoitus Uken kanssa asennella pari parrua paikoilleen kuistin kattoon. Sää oli kuitenkin melko todennäköinen ja ainoastaan yksi vaakaparru saatiin asennettua kun vettä rupesi satamaan ja satoikin sitten koko illan.

 Ensimmäinen vaakaparru asennettuna

25.9.2020

Tänään Uken terassityömaalle tuli apuihin Uken veli Keijo. Kun Keijo on paikalla niin aina tapahtuu. Päivän aikana Uke ja Keijo olivat saaneet melkein kaikki kattoparrut jo paikoilleen ja loput laitettiin yhdessä illalla. Huomenna päästäänkin ruoteiden ja katteiden pariin.

Mestarit vauhdissa ja kattoparrut paikoillaan!

Tällä mallilla illansuussa


26.9.2020

Puolen päivän maissa raahauduin taas terassityömaalle. Uke ja Keijo olivat jo saaneet puolet ruoteista paikoilleen ja loput laitettiin yhdessä. Keijo lähti ajelemaan pitkän reissun jälkeen kotia kohti ja Susannan kanssa asenneltiin loppupäivä valokatteita. Iltahämärissä saatiin kaikki valmiiksi.

Keijon kanssa ruoteita asentelemassa

 Ruoteet suunnilleen paikoillaan

Loppuilta Susannan kanssa asenneltiin katteita, 
seitsemän maissa valmista.

Ja sama toiselta kantilta

27.9.2020

Tänään käytiin Santavuoren maastossa makkaran paistolla. Paljon oli väkeä liikkeellä, mutta saatiin olla rauhassa meidän vakiopaikassa.

Vaahtokarkit polttovuorossa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti