perjantai 2. lokakuuta 2020

Lokakuu 2020

 1.10.2020

Illalla ehdittiin Susannan ja Kukkiksen kanssa rakennella kattotuolit pupunkoppiin ja asennella ne paikoilleen juuri ennen pimeän tuloa. Seuraavaksi katto päälle niin saa jatkaa töitä lämpimissä sisätiloissa :D

Kattotuolit saatiin paikoilleen illalla


Valmistunee tämäkin talveksi

Komea kissa on Kitistä kasvanut kun muistelee
millainen surkea rääpäle se vielä toukokuussa oli.
Ei vieläkään päästä ihmistä kovin lähelle, 1-2m maksimissaan.

Kovia kokenut katti ilmestyi meidän tontille toukokuussa 2020.
Laiha, villi ja arka kissa, tuskin koskaan kesyyntyy täysin.

7.10.2020

Tänään karkasin töistä vähän aiemmin ja rupesin lyömään lautoja pupunkopin kattoon. Sain tehtyä toisen lappeen valmiiksi ja toiselle pari lautaa, kun puutavara loppui kesken. Usko kuitenkin toi uuden lastin (150 m) lautaa ihan kohta ja Susannan kanssa tehtiin katto loppuun. Työt loppui siihen kun tuli pimeä.

Kattolaudoitukset valmiina

Seuraavaksi pintalautoja ruuvaamaan

8.10.2020

Tänään taas yläkerrassa tapahtui pitkästä aikaa. Susannan veli Markus tuli auttelemaan Susannaa tapetoinnissa ja illan mittaan saatiin aulaan tehosteseinän tapetit paikoilleen. Itse listoitin Kukkiksen huonetta ja sain sinne puuttuvat lattia- ja kattolistat paikoilleen. Enää ikkunalistat ja korkean katon harjalistat uupuu. Listoja on muutenkin osteltu aika paljon ja ne odottelevat asentamistaan.

Tapettia aulaan

Vähän on listoitettavaa vielä

14.10.2020

Tänään taas pupunkopin pariin. Seinälaudat saatiin jo toiselle seinälle ja ikkunoita paikoilleen. Vuosien varrella on hankittu vanhoja ikkunoita sieltä ja täältä. Taas niille oli tarvetta.

Alareunan ikkuna toimii kesällä luukkuna ulkotarhaan

Vanhoille ikkunoille on käyttöä

15.10.2020

Tänään naputeltiin loput seinälaudat paikoilleen ja asenneltiin jo styrokseja lämpöeristeeksi sisäseiniin. siinä se päivä kuluikin rattoisasti.

16.10.2020

Tänään rakentelin oven pupunkoppiin ja asentelin styrokseja niin kauan kun jaksoin ja huvitti. Lopetin kun kyllästyin. Kaksi pulloa uretaania tuli myös pursoteltua sinne ja tänne.


Oviprojekti, kertopuuta, lautaa ja foamia

Ulkoseinät valmiit ja sisätilat vaiheessa

100 mm styroxia lattiassa seinissä ja katossa. 
Pitäis pysyä lämpö sisällä.

19.10.2020

Tänään saatiin piipunhattu piipun nokkaan. Kauan on oltu ilman, mutta parempi myöhään kun ei silloinkaan. Iltasella asentelin valaisimen pupunkoppiin ja ulos halogeenit sirkkelin viereen. Illat pimenee jo nopeasti. Sen jälkeen laudoitettiin pupunkopin sisäseiniä. Eristettä jäi vielä vähän uupumaan ja lautakin uhkaa loppua kesken, mutta loput sisäverhoilut tehdään tontilla lojuvista jämälaudoista.

Uskomatonta, miten paljon tavaraa saa uppoamaan pieneen koppiin. Kaksi paalia (24m2 a´39€) EPS eristettä on jo koppiin käytetty ja vielä useita neiliöitä siihen uppoaa. Erilaista puutavaraa varmaan liki 300 metriä, 500 ruuvia jne. No koppi on kyllä kunnolla tehty ja sitä voi käyttää vaikka lämpimänä varastona jos käyttötarkoitus joskus muuttuu.

22.10.2020

Tänä iltana pientä listoitusta yläkerrassa.

24.10.2020

Tänään käytiin Seinäjoella etsimässä loppuja tapetteja aulaan. Löydettiinkin mukava tapettimali. Iltasella koepaloja mallailtiin seiniin ja vähän listoitettiin. Nauhoitin ja pakkeloin viimeisen seinänpalasen Kukkiksen oven vieressä jo kertaalleen. 

25.10.2020

Iltasella kävin yhden listan ruuvaamassa kiinni portaiden yläpäähän.

26.10.2020

Tänään treenien jälkeen kävin vielä tasoittelemassa porraspään seinän palasta vähän lisää. Ja värkkäilin listat oven päälle tulevaan ikkunaan Kukkiksen huoneen puolelle. Lasitkin tilasin tänään molempiin ikkunoihin. Lasiksi tulee 4mm satiinilasi, kaksi lasia molempiin aukkoihin.

27.10.2020

Maalasin tänään aamupäivästä aulan viimeisen seinänpätkän. Susanna illemmalla tapetoi jo aulan ja ison makkarin välisen seinänpalasen.

28.10.2020

Tänään Make kävi tapetoimassa aulan loput seinät. Susanna jo eilen tapetoi yhden seinän. Nyt on tapetit aulassa joka paikassa!

31.10.2020

Tänään sain lattialistat aulaan. Vastahan ne vähän yli kymmenen vuotta ovat odottaneet asentamistaan.

Työmaa

Lattialistat paikoillaan












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti