tiistai 3. marraskuuta 2020

Marraskuu 2020

1.11.2020

Siivouspäivä. Tänään siivosin aulan niin, että on sitten taas mitä sotkea. Listat on aikalailla laitettuna, kattotuolien kiertämiseen tulee kyllä vielä kulumaan aikaa, ja akryylimassaa.

2.11.2020

Viime päivinä on listoiteltu yläkertaa ahkerasti. Listatavaraa menee ihan hirveästi. Aikoinaan kun talo rakennettiin yli 10 vuotta sitten, ostin jostain poistomyynnistä lattialistoja 2€ kappale. Niitä oli juuri tarpeeksi aulan lattian listoittamiseen. Kattolistat ja lattialistat on paikoillaan. Portaiden päässä on vielä vähän tekemistä. Viikonloppuna on synttärit ja tulee vieraita, niin pitäis saada yläkertakin vähän valmiimman näköiseksi. Ikkunoiden päälle tulevat lasitkin on jo lasipajalla valmiina, pitäis vaan ehtiä hakemaan ja asentamaan ne.

3.11.2020

Viime yönä riehui oikein kunnon syysmyrsky vaihteeksi. Nähtiinpä tämäkin päivä, että meidänkin tontilta kaatui puu. Siististi oli kaatunut, eikä ollut kolhinut paikkoja. Aivan kaivon kopin vierestä se kaatui ja teki minulle samalla palveluksen. Olen haaveillut rakentavani uuden kopin kaivon suojaksi, mutta tuo puu on ollut pahaisesti tiellä, no enää ei ole!

Pupunkoppi sai tänään oven. Ovi on pari viikkoa ollut jo valmiina, mutta tänään illan hämärässä laitoin sen paikoilleen. Samalla Sofianna siivoili styroksin moskaa pois kopista. Lopuksi vielä imuroitiin lattia ja seinät ja asennettiin oveen salpa. Sittenhän se olikin jo sillä mallilla että pupu voi muuttaa uuteen kotiinsa. Vähän siihen jäi vielä tekemistä, mutta kelpaa toistaiseksi näinkin.

Siinä niitä polttopuita rötköttää

Läheltä piti, ettei vierestä viety,
mutta eipä ollut kaukanakaan!


Ovi vihdoin paikoillaan "pupunkopissa"

Loppusiivous käynnissä, 
kohta pupu voi muuttaa sisään

4.11.2020

Töiden jälkeen käytiin hakemassa ovien päälle tulevat ikkunat lasimestarilta. Lasit leikkasi Lasiset Kurikassa. Lasiksi tuli siis 4mm satiinilasi (79€/m2. yht. hinta 139€). Molempiin aukkoihin tulee äänen eristävyyden vuoksi kaksi ikkunaa. Iltasella sain Kukkiksen huoneen oven päälle molemmat ikkunat paikalleen ja listojakin muutaman. Listat lopahtivat kesken ja täytyy huomenna hakea lisää. Portaiden yläpään listoituksen kanssa kamppailin myös taas pitkään. Porraskäytävän liitos yläkerran rakenteisiin ei edelleenkään ole aivan yksinkertainen.

Ekat ikkunat paikoillaan!

5.11.2020

Tänään töiden jälkeen kauppaan hakemaan kaikenlaista. Ylihuomenna ois vihdoin 50-vuotis pippalot, jotka jäi koronakeväänä pitämättä. Hirvee työlista vielä. Palju tulee tänään ja kaivon painesäiliön paineet pitää saada kohdalleen ennen paljun täyttämistä. Siinä se ilta sitten menikin. Pieni homma mutta aikaa kului. Nyt on taas kuitenkin paineet kuosissaan. Katkaisupaine 4 bar, kytkentäpaine 2 bar ja kalvosäiliön paine 2,1 bar.

Tämän kanssa täytyy säätää pari kertaa vuodessa

Taas on paineet kohdillaan



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti