perjantai 18. marraskuuta 2022

Marraskuu 2022

18.11.2022

Hankalaa päästä rakentamisessa vauhtiin. Toki maailmakin on nykyään vähän sekaisin. Polttoaineet maksaa hunajaa samoin kun sähkö. Pari päivää sitten postilaatikkoon tupsahti viimekuun sähkölasku, joka siirtomaksun kanssa teki noin 950€. Sitä ei kyllä ihan kerralla makseta! Nyt on säästelty ja nuukailtu ja kikkailtu pörssisähkön kanssa ja se taas tarkoittaa sitä, että lämmintä vettä on käytettävissä pari kertaa viikossa ja sisällä palellaan jatkuvasta takan lämmittämisestä huolimatta. Viime yönä oli vesivaraaja lämmityksellä ja aamulla paloi laitteessa punainen valo ja käyttöveden lämpötila oli 102 astetta. Termostaatti ja ylikuumenemissuoja täytyy olla sökönä molemmat. Hyvä ettei pannu räjähtänyt. Lisäksi toinen auto makaa rikkinäisenä pihassa. Eli rahaa menee kyllä muuhunkin kun rakentamiseen tällä hetkellä.
No tänään hain kuitenkin neljä Gyproclevyä kun kävin Seinäjoella ja illan mittaan lyhentelin ne oikeaan mittaan ja kannettiin Susannan kanssa ne yläkertaan. Pari levyä ruuvailin vielä paikalleen vierashuoneen seinään ja vähäsen illan ratoksi vielä siivoilin huonetta.
Älyttömästi on turhaa roinaa ja tavaraa koko ajan tiellä.

Tällaisista näkymistä jatketaan seuraavalla kerralla.

21.11.2022

Koko päivä kului suodatinkentän pumppukaivon rikkinäistä uppopumppua vaihdellessa. Oli siinäkin taas monenmoista vastusta, mutta nyt viemärit toimii taas. 
Iltasella kuitenkin vääntäydyin yläkertaan ja leikoin ja ruuvailin pari Gyproclevyä paikoilleen. Kärryssä odottaa vielä yksi kokonainen levy, jolla tän huoneen sit jo valmiiksi saakin. Seuraavaksi pakkeloimaan.

Tämä nurkka valmistui illalla.


Näitä saa vaihdella parin vuoden välein


22.11.2022

Illalla töiden jälkeen taas ylös. Ekaksi tein piipun vasemmalle puolelle seinän yläosaan Gyproc kolmion ja ruuvailin kiinni. Sitten piipun oikean puolen seinänpätkän pariin. Pari levysoiroa sain kiinni kun muistin, että seinän yläosaan tulee lämmönvaihtotuuletin, joka täytyy koteloida. Kyseinen tuuletin on hukassa, enkä saanut koteloa sille tehtyä. No levytin kaikki muut paikat ja täytyy huomenna etsiä tuuletin ja nikkaroida sille kotelo seinän sisään. Illan päätteeksi vielä kunnon imurointi ja se päivä oli siinä.

Levytykset melkein valmiina. 
Kohta pääsee tasoitteita ostamaan.

23.11.2022

Tänään kävin Biltemasta hakemassa pöntöllisen pakkelia, kartonkisaumanauhaa, vähän lastoja ja pensseleitä ja pari maalitelaa. Näillä pärjää pitkälle. Maalia oli iso pöntöllinen varaston nurkassa, joskus ostettu. 

Ostinpas myös ladattavan retkisuihkun kylppäriin. Kun lämmittää vedenkeittimellä kannullisen (1,7 litraa) kuumaa vettä, siitä saa kylmään veteen sekoittamalla sopivasti sangollisen lämmintä suihkuvettä, jonka voi lorotella päälleen USB-suihkulla. Näin tulee lämmitettyä vain se määrä vettä, minkä tarvitsee. Ei tarvitse 24 tuntia pitää varaajassa 200 litraa vettä oikeanlämpöisenä ja viipyä illalla puoli tuntia suihkussa niin, että kaikki lämminvesi on varmasti käytetty. Sähköä säästyy ja maailma pelastuu, oma lompakko nyt ainakin.

Sähkönsäästäjän kaveri!
Ei ole maksettu mainos.

Illan siivosin yläkerran vessaa, joka on vielä toistaiseksi varastona ja rakensin sinne pari hyllyä. Täytyy saada remontoitavaa huonetta vähän tyhjemmäksi, että mahtuu pakkeloimaan ja maalaamaan seiniä ja paneloimaan kattoa toivottavasti vielä tänä vuonna.

Vessa toistaiseksi varastona

24.11.2022

Jahas, se olis kuukausi jouluaattoon. Viimeistään tänä vuonna piti tää työmaa valmistua, mutta Pah! Rakennuslupaa on vuoteen 2024 asti toki vielä, että eihän tässä sen puoleen kiire ole. Ja sitähän voi aina jatkaa. Tänään olin vetelemässä nauhoja levyjen saumoihin ja tasoittamassa ruuvinkantoja. On se jännä juttu että vaikka itse ruuvaa levyjä seinään ja hyvin tietää, että jokaisen ruuvin täytyy sopiva määrä upota levyn pintaa syvemmälle, niin aina löytyy paklatessa ruuveja, jotka on pinnassa tai jopa vähän pitkällä. Itseäänhän siitä toki saa vain syyttää.
Joissakin paikoissa oli levyjen välissä 5-10mm rako. Se on paklattava umpeen ja annettava kuivua ennen kartonkinauhan vetämistä saumaan. Muuten pakkeli nauhan alla kutistuu ja nauhaan jää hotti palko ja sauma pitää vetää auki ja nauhata uudestaan. Tätäkin olen kokeillut.
Huomenna pitää hakea vähän hienompaa pakkelia ja ruveta vetämään pintoja leveämmällä lastalla.

Levyjen saumat kertaalleen käytynä läpi.

25.11.2022

Käväisin töiden jälkeen Biltemasta hakemassa pari pönttöä hienompaa tasotetta. Eihän se kyllä WeberinLR+ tasotteelle pärjää mitenkään, mutta ei ollut järkeä niin isoa säkkiä pulveria ostaa yhden huoneen hommaan. Nämä Bilteman purkkitasotteet on aika epätasalaatuisia. Toinen purkki voi olla löysempää ja toinen jäykempää. Pintatasoittelu on hankalaa tehdä jos tasote on liian jähmeää. Toki loraus vettä ja kunnon sekoitus auttaa asiaan.

27.11.2022

Eilen kävin hakemassa 1,5m3 säkin koivuhalkoja. Tämän päivän agendana olikin sitten puiden siirteleminen puuvajaan. Puolitoista tuntia rauhallisella tahdilla puita kanniskelin paikasta A, paikkaan B, eikä tullut edes hiki. Nyt on puuvarastossa puita hetkeksi aikaa. Toinen säkki vielä odottelee noutamistaan. Täytyy hakea vähän talvemmalla kun katoksessa on taas enemmän tilaa.

Muutaman takallisen näillä polttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti