keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Tammikuu 2023

3.1.2023

Uusi vuosi, mutta taitaa olla vanhat kujeet. Joululomaa runsaat kaksi viikkoa takana ja muutama päivä vielä jäljellä. Täytyy yläkertaa edes vähän saada etenemään lomankin aikana. Tänään kävin hiomassa saumoja ja vetämässä pintaan seuraavan tasoitekerroksen.

Tekotaiteellinen kuvituskuva

17.1.2023

Susanna kävi kertaalleen maalaamassa päädyn lautaseinän pohjamaalilla.

18.1.2023

Kävin hiomassa saumoja ja vetämässä vielä yhden tasoitekerroksen. Lisäksi maalasin päädyn lautaseinän toistamiseen pohjamaalilla. Onhan siellä vielä monta nurkkaa ja paikkaa ihan kesken, mutta motivaation kannalta olisi hyvä, että saisi pitkät seinät jo pohjamaaliin. Se antaisi uutta intoa taas kun näyttäisi valmiimmalta. Yksi tehtävä paikka olisi saada aulan ja isonmakkarin väliseinään tuleva lämmönvaihtotuuletin koteloitua ja paikoilleen.

23.1.2023

Tänään käytiin ilta viettämässä yläkerrassa kahdestaan. Susanna maalasi lautaseinän vielä kertaalleen ja minä ensin tyhjäsin rimat ja listat pois kattotuolien päältä ja illan päätteeksi maalasin kattotuolit jo kertaalleen valkoiseksi.

Päätyseinä maalailtuna ja kattotuolit kertaalleen

24.1.2023

Tänään kömmin työpäivän päätteeksi taas ylös. Maalasin kattoparrut toistamiseen valkoiseksi. Sen jälkeen rupesin hiomaan toisen seinän saumoja, todetakseni, että kahdesta saumasta on kartonkinauha pullahtanut irti pohjastaan. Veitsellä pala nauhaa pois ja uusi tasoite pintaan. Ei päästy tätä seinää sitten tänäänkään maalaamaan. Ehkä huomenna, jos jättää monttujen lopputasoittelun pohjamaalauksen jälkeen. Ärsyttää jo koko homma. Varmaa ainakin on, että en enää koskaan rupea rakentamaan omaa taloa.

Kattopaneelit tulis halvimmillaan maksamaan runsaat 300€. 17m2 paneelia täytyy varata. Ne täytyis ensi kuussa viimeistään ostaa. 

25.1.2023

Tilasin tänään kattopaneelit vimppaan huoneeseen. 19m2 piti ottaa vaikka varsinaiset neliöt oli n. 17m2. Runsas 350€ menee niihin rahaa. Illalla kävin vähän motivaatiomaalaamassa ja maalasin etelän puolen seinän ja savupiipun vierustan jo pariin kertaan valkoiseksi.

Motivaatiomaalausta

26.1.2023

Tänään käväisin maalaamassa lyhyemmän seinänpätkän. Pohjat oli tehty näköjään vähän sinne päin, mutta seinä tapetoidaan niin ei ole ihan niin tarkkaa. Jotenkin jaksaminen ja kiinnostus loppui sen seinän pakkeloimisessa kesken. Yleensä käytän kirkasta seinän myötäistä sivuvaloa lopputasoituksissa, mutta tässä en jaksanut. Vielä oviseinä täytyisi tehdä valmiiksi. Siihen tulee se lämmönvaihtotuuletin ja se on hiukan haasteellinen juttu. Maalasin pari kerrosta himmeän valkoista pohjamaalia ja sen jälkeen kittailin pahimmat kolot.

27.1.2023

Iltasella kävin näpertämässä oviseinän lämmönvaihtotuulettimelle kotelon. Melkonen kötöstys siitäkin tuli, mutta eiköhän se asiansa aja. Sain viimeisen levynpalankin seinän yläosaan paikalleen ja kertaalleen tasoitettua.

Oviseinä ja lämmönvaihtotuuletinkotelo...

31.1.2023

Kattopaneelit tulivat pihaan tänään aamulla. Pieneltä näytti lava, mutta ehkä niitä on tarpeeksi. Niin hyvin oli lava paketissa, ettei päässyt oikein laskemaankaan. Pitäisi paketit vielä illalla kantaa yläkertaan. Illalla viimeistelin vielä oviseinää siihen malliin että huomenna sen voi maalata. Sitten siirtelin kaikki roinat huoneen toiselle puolelle niin, että pääsee paneloinnin aloittamaan harjasta ja eteläpuolen lappeesta. Mukavaakin on tehdä jotain erilaista välillä vaikkakin on jo niin paljon tullut paneloitua, että uutuudenviehätystä ei varsinaisesti pääse enää syntymään.

Toinen puoli huonetta on jo siistihkö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti