torstai 2. helmikuuta 2023

Helmikuu 2023

2.2.2023

Kuu vaihtui ja pakkaset vähän kiristyi sen myötä. Saa nähdä millaiset säät tässä kuussa saadaan. Toivottavasti ei kovin kylmää kuitenkaan. Tähän saakka on sähkölaskut saatu pidettyä maltillisina sitten lokakuun jälkeen.

No, asiaan. Tänään kipusin yläkertaan ja paneloin katon harjaosan lyhyillä 34 sentin pätkillä. Olohuoneen katosta jäi aikoinaan yli muutama paneeli, jotka pistin pätkiksi. Samaa paneelia ovat nämä uudetkin niin ei haittaa. Panelointi onnistui hyvin yksinkin. Kiipeillä sai tietenkin aika monta kertaa katonrajaan ja takaisin. Seuraavaksi sitten eteläisen lappeen pariin. Sillä puolella ei ole yhtäkään rasiaa niin ei tarvi reikiä tehdä. Kattotuoleja kylläkin riittää kierreltäväksi ihan omiksi tarpeiksi. Kuviosahalle on taas käyttöä.

Harjaosa paneloituna.

3.2.2023

Jaksoinpas vielä työviikon päätteeksi puuhailla pari tuntia kattopaneeleiden parissa. Perin verkkaista oli työtahti, mutta samapa tuo. Kunhan jotain saa aikaan niin valmistuuhan tuo huone varmasti ennemmin tai myöhemmin. Paneloin toista lapetta vähän yli puoleenväliin. Kattotuolien kiertäminenkin onnistui kivasti. Osui jako vielä ainakin niin hyvin että ei tarvinnut rustailla palikoita ja levysoiroja rakojen peitoksi. Katsotaan mitä loput tuolit tuovat tullessaan.

Kivalta näyttää 

7.2.2023

Tänään oli hetki aikaa ennen kun piti lähteä kuskaamaan lapsia harrastuksiin. Sen ajan käytin katon panelointiin. Yhden kattotuolivälin sain tehtyä ja tietenkin näiden molempien kattotuolien kanssa paneelien jako meni just pahimmalla mahdollisella tavalla. Molempiin parruihin täytyi kikkailla tukipalikat ylimääräistä paneelinpätkää varten. Kun ei sopivan paksuista puutavaraa ollut enää, jouduin kikkailemaan tukipalikat listan pätkistä ja paneelin palasista. Lisäksi kaksi kattokoolingin (30x100 lauta) laudan päätä oli keskenään sentin eri tasossa ja piti taltan kanssa taistella ne samaan linjaa. Siinä näperrellessä kului aikaa. En saanut lapetta ihan valmiiksi, mutta eteenpäin kuitenkin.

 Fiilis

vähän jäi vajaaksi

Tukipalikkakötöstys

8.2.2023

Tämä kuukausi onkin lähtenyt aika aktiivisesti käyntiin tämän rakentamisen suhteen. Tänäänkin muutaman tunnin vintissä könysin ja paneeleita ilmestyi kattoon jälleen jonkin verran. Kattotuolien kiertäminen hidastaa hommaa aikalailla. Sain kuitenkin eilen kesken jääneen lappeen valmiiksi ja toisen puolenkin jo melkein puoleen väliin asti. Sähkö on ollut tänään tosi halpaa lämpimästä säästä ja kovista tuulista johtuen. Siksipä sen kunniaksi lämmitettiin oikein saunakin.

Etelän puolen lape on valmis

Pohjoisen puolen lape hyvässä vauhdissa

Illasta sähkökin halpeni

9.2.2023

Viime yönä riehui oikein kunnon myrsky. Joka paikka paukkui ja rytisi. Koira ei tykännyt myrskystä ja oli levoton koko yön. Ei tullut nukkumisesta oikein mitään. Olo on ollut ihan kuollut koko päivän, mutta silti pakotin itseni paneloinnin pariin. Kaikenlaisia kummallisuuksia tuli vielä vastaan. Kattokoolingista puuttui 40 sentin pätkä just siitä mihin paneelin reuna ois pitänyt ampua kiinni. Sen kotkaamiseen meni varmaan puoli tuntia. Lisäksi yksi sähköputki oli koolingin väärällä puolella. Putki poikki ja siirto koolingin alle ja jatkolla jälleen kiinni. Sitten varastokopin ja huoneen katon välissä on joku ihme runkopuu tiellä niin ettei saanut jatkettua kattoa suoraan koppiin.
Sain kuin sainkin katon kuitenkin valmiiksi. Kaksi paneelia jäi yli. Vähän turhan tarkkaan olin menekin laskenut. Siis toisin sanoen väärin.
Täytyy hakea Prismasta paketti tätä samaa paneelia, että saa varastokopin katonkin tehtyä.
Ensin kuitenkin on saatava tää huone tyhjäksi kaikesta ylimääräisestä roinasta. Täältä löytyy pupun häkki, valtava pöytä, maalipurkkeja, ylimääräistä levytavaraa, rakennusajalta yli jääneitä laminaatteja, listoja ja lastoja, rikkinäisiä tuoleja. Eli kaikkea semmosta mitä vuosien varrella on pitänyt saada pois silmistä...

Lopultakin katto on valmis.

10.2.2023

Taas on yksi viikko elämästä takana. Tänään aioin hakea puuttuvan kattopaneelipaketin Seinäjoen Prismasta. Ovelle päästyäni totesin, että nehän on lakossa! Varmaan jostain hyvästä syystä. No, ajelin RTV:lle pitkästä aikaa ja otin sieltä jonkin Malerin kattopaneelipaketin kainaloon. Eihän se ihan samaa ollut, mutta varastokopin katossa eroa ei huomaa kukaan, ellen itse paljasta. Hups! Kotiin päästyäni rupesin siivoamaan koppia tyhjäksi. Siellä oli sikana roinaa. Sitten ammuskelin viisi paneelia paikoilleen kattoon. Kun aikoinaan aulan lattiasta jäi laminaatteja paketillinen yli, niin ajattelin saman tien laminoida kopin lattiankin. Aikoinaan vuonna 2007, kun ostettiin yläkertaa varten lattialastulevyt valmiiksi, myytiin vielä 28mm Vilhelmiä. Sen valmistus oli juuri lopetettu ja ostin paikallisesta rautakaupasta kaikki levyt. Ne riitti lattiaan juuri ja juuri. Puoli levyä jäi yli. No kun suunnitelmat muuttuivat ja rakenneltiinkin näitä ylimääräisiä koppeja niin niiden lattiaan piti ostaa ohuempaa lastulevyä. Näin ollen huoneen ja kopin laminaatit olisivat jääneet eri tasolle. Aikoinaan 2008 jäi alakerran lattioista laminaatteja hiukan yli ja kun laittoi ne laminaatit varsinaisten laminaattien alle niin avot lattiat ovatkin nyt tasoissa.

Näistä tunnelmista tähän päivään

Romut vaihtoivat paikkaa

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin

28.2.2023

Tänään kävin pakkeloimassa varastokopin seinät kertaalleen. Löin oviaukon yläosaan kakkosnelosen kun haaveiltiin liukuovea tähän. Saapa sitten liukukiskon kunnolla kiinni. Siihen tämä kuu sitten loppuukin. Puoli kuuta meni yllättäen jotenkin taas ihan muissa hommissa. Eteenee pikkuhiljaa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti