maanantai 5. kesäkuuta 2023

Kesäkuu 2023

5.6.2023

Laminaatit tuli vihdoin tänään. Nyt ei Bauhausilla mennyt ihan toi toimitus nappiin. Vähän yli kaksi viikkoa tilauksesta kului ja neljä yhteydenottoa Bauhausin tukeen, jossa ei oltu ollenkaan tilanteen tasalla. Yleensä toimitukset on toimineet kyllä ripeästi. No nyt laminaatit on pihassa ja saa ruveta laittamaan niitä lattiaan. Ensin toki pitää kantaa ne vinttiin ja antaa vähän oleentua.

Laminaatit vihdoin pihassa.

6.6.2023

Tänään olis sitten tarkoitus aloitella laminaatin asennusta. No ensin täytyy askeläänieriste laittaa. Sitä näytti olevan pari vajaata rullaa varastossa, joten varmaan se riittää yhteen huoneeseen.

Töiden jälkeen heti painuinkin yläkertaan. Kaivoin askeläänieristeet varastosta ja levittelin lattiaan. Ehkä neliö tai pari jäi yli. Tulipa kuitenkin varastot käytettyä loppuun. Maailma pelastuu.
Sitten mittailin vielä lattian mitat kertaalleen ja tein laminaateista kolmen rivin "laatan" ja siirsin sen paikoilleen ja kiilasin kohdalleen. Sitten vaan latomaan, mittaamaan ja pätkimään. Susannakin tuli jossain vaiheessa avuksi. Koko iltahan siinä vierähti ja saatiin lattia viimeistä riviä vaille valmiiksi. Vimppa väli jäi kuitenkin sen verran ahtaaksi että laminaatteja pitää vähän kaventaa. Ainoat käsillä olevat työkalut oli tylsä puukko ja käsisaha ja niillä en jaksanut kavennustöihin ruveta. Iltakin oli jo pitkällä ja väsytti. Huomenna kuviosahan kanssa kavennan viimeisen rivin niin lattia on siltä osin valmis. Tapettiakin mallailtiin seinään ja kivan tapetin oli Susanna Prismasta löytänyt.

askeläänieristeet laitettuna


Tällä mallilla tänään. Hyvältä näyttää.

7.6.2023

Tänään illalla kävin viimeisen rivin tekemässä valmiiksi, muuta ei tänään sitten tapahtunutkaan. Paitsi että imuroin huoneen siistiin kuntoon.

Lattia valmiina

Ja sama toisesta suunnasta

9.6.2023

Tänään Susanna kävi maalaamassa kattotuolit vielä kertaalleen valkoisella seinämaalilla, koska oli männystä puskenut vähän väriä entisten maalikerrosten läpi. Ainahan sitä sieltä vähän tunkee, mutta nyt on taas valkoisemmat. 

13.6.2023

Tänään pestiin katot, seinät, ikkunat ja lattiat. Tapetit ja listat odottaa vielä kaupassa. Täytyy katsoa josko vielä juhannuksen jälkeen olis sen verran rahaa että sais ne haettua. Rakennustilillä on tällä hetkellä kokonaista 0,56€. Huone kun saatiin puhtaaksi niin tuotiin sinne säilytykseen sohva ja pari ylimääräistä nojatuolia ja perintösenkki. 

kyllä se oikeasti vissiin valmistuu.

senkki on ainut kaluste, joka huoneeseen oikeasti jää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti