keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Maaliskuu 2019

8.3.2019

Pakkohan se oli köyhän lopulta pankin puoleen kääntyä. Tänään käytiin hakemassa pankista 10.000€ rakennuslainaa. Sillä pitää saada yläkerta rakennettua. Muutama satanen on vielä vanhoja säästöjä jäljellä. Vähän jännittää, että miten raha kaikkeen riittää. Ilmalämpöpumppu tai kamiina ja paljon muutakin on haaveissa ja niihin uppoaa rahaa.


9.3.2019
Lapset hoidossa mummolassa. Tehtiin kulkusillat talon pohjois sivulle ja muutama tuulensuojalevy paikoilleen. Yläkerta rupee pikkuhiljaa näyttämään tilalta kun tuulensuojalevyt rajaa. Puutavara on taas aika loppu ja täytyishakea lisää kakkosnelosta ja lautaa ainakin. Edellinen satsi maksoi 90€. Toista päätyä on villoitettu ja kukkiksen huoneen sivuseiniä vähän. 4 paalia Parocin 100 mm isoa villaa on vielä jäljellä.


Välillä yhdessäkin taas rakennellaan, kivaa, kaksi pöllöä


Kulkusillat ristikon tukialueelle

Pikkuhiljaa pakkasessa

20.3.2019

Aika kuluu eikä mitään tunnu tapahtuvan. Tänään kuitenkin Susanna ja Uke kävi hakemassa Rakkolaiselta vähän puutavaraa. 15 kpl 47x100 VL 4.5m ja 15 kpl 22x100 VL 3.6m. Iltahämärissä nosteltiin puut vielä yläkertaan. Tähän mennessä on puutavaraan mennyt rahaa vähän vaille 200€


21.3.2019

Käytiin tekemässä aulan toisen kaapin runko loppuun ja ison makkarin kaapin lattian runko. Pari tuulensuojalevyäkin kiinniteltiin aulan seinään. Siinähän se pari tuntia äkkiä kuluikin. Haaveissa oli että koko toinen seinusta olisi tuulensuojalevyissä tässä kuussa. Voihan tuo vielä onnistua.



Tuulensuojia pohjoiseinällä, puutavaraa lattialla

27.3.2019

Ison makuuhuoneen upotetun kaapin seinärunkoja tehtiin tänään ja tuulensuojalevyillä peiteltiin aulan kaapin seinät.


Ison makkarin kaapin runkoa ja turvalliset rakennustelineet

28.3.2019

Pari tuntia taas puuhailtiin ja saatiin ison makkarin kaapin seinärunko valmiiksi ja tuulensuojalevyt toiselle puolelle. Yläkerran itäpäädyn toinen puuttuvista seinätolpista on paikoillaan. Villoja siirreltiin pois tieltä talon toiseen päätyyn. 4 tuulensuojalevyä pitää vielä laittaa niin pohjoissivu on ummessa. Pari levyä jätetään pois vielä niin pääsee tukiristikkotilaan tarvittaessa. Hitaasti tämä etenee mutta etenee kumminkin.

29.3.2018

Karkasin töistä vähän aiemmin ja painuin ajoissa yläkerran pariin. Leikoin ja ruuvasin loput pohjoissivun tuulensuojalevyt paikoilleen. Susanna tuli myös ylös ja teki loput ison makkarin kaappisyvennyksen tuulensuojalevytyksistä. Koko pohjoissivun seinä on nyt ummessa! Jes aikataulu piti! Seuraavaksi työlistalla oli eteläreunan kulkusillat. Nekin saatiin valmiiksi tänään. Huippua!!
Tuulensuojalevyt on loppu. Ehkä 12 kpl pitää vielä hakea, 20kpl ostettiin aiemmin. Kakkosnelonenkin on loppu ja muutama lauta on enää jäljellä. Laudat ehkä just riittää eteläsivun tuulensuojalevyjen tukilaudoitukseen. Eli seuraavaksi kauppaan tuulensuojia hakemaan ja kun ne on seinissä, niin päästään asentamaan ensimmäinen 150mm villakerros seiniin.



Pohjoissivun tuulensuojalevyt paikoillaan 
ja kaappien kopperot valmiina!


Eteläseinustankin kulkusillat valmiina


30.3.2019

Oltiin siivoilemassa ja järjestelemässä tavaroita pois tieltä niin että voidaan ruveta laittelemaan tuulensuojalevyjä eteläsivulle.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti