keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Huhtikuu 2019

1.4.2019

Tänään kappas käväisin rakentelemassa yläkerran kokonaan valmiiksi!!!
Apr.....

2.4.2019

Tänään kävin laittamassa päädyn toisen pystytolpan paikoilleen. Paukuttelin eteläsivun loput tuulensuojalevyjen tukilaudat paikoilleen kehäristikoiden tolppiin. Kaikki on nyt kaikki. Laudat ja kakkosneloset ja tuulensuojalevyt on loppu. Tämä oli tarkoituskin että saadaan tilaa kun ruvetaan asentelemaan tuulensuojalevyjä. Nyt vaan pitäis käydä hakemassa niitä levyjä 12 kpl. Se riittänee. Hommaa hankaloittaa hivenen se, että edellisen kerran autoa vaihdettaessa tuli ostettua auto jossa ei ole koukkua. Kärry siis on mutta koukkua ei, täytyy aina lainata appiukon autoa kun on tarpeen hankkia tavaraa.


Tämän eteläseinän kimppuun seuraavaksi


Työlista on tämän näköinen:

1. Seinä- ja kaappirungot ja puuttuvat tolpat pohjoissivulle - tehty
2. Kulkusillat pohjoissivulle - tehty
3. Tuulensuojalevyt pohjoissivulle - tehty
4. Seinä- ja kaappirungot ja puuttuvat tolpat eteläsivulle 
5. Kulkusillat eteläsivulle - tehty
6. Tuulensuojalevyt eteläsivulle
7. 150mm villat pohjoissivulle
8. 150mm villat eteläsivulle
9. 100mm seinärunko ympäri
10. 100mm villaa ympäri
11. viistot kattorakenteet
12. Tuulensuoja kattoon
13. 400mm villaa kattoon
14. Höyrynsulun asennus
15. jne. Huh huh

tämän pidemmälle ei jaksa edes ajatella.....

12.4.2019

Tänään käytiin siivoilemassa yläkerrassa, heiteltiin turhaa tavaraa ikkunasta ulos ja täytettiin kaatopaikkakuormaa. Huomenna saadaan kärry tyhjäksi ja saadaan toivottavasti haettua lisää tuulensuojalevyjä. Viikonloppuna olis taas tarkoitus rakennella aika lailla. Kuukausi hupenee kohta käsistä.
Kevättäkin on rinnassa ja puutarha rupeaa kohta vetämään puoleensa. Tänä keväänä on tarkoitus tasoittaa talon pohjoispuolella oleva ryteikkö. Kyselin jo kaivurikuskilta hintoja ja aikatauluja. Sitten kyselin vähän mullankin hintaa. 16m3:n kasalle tulis hintaa 260€.

13.4.2019

Tänään käytiin viemässä taas lasti turhaa roinaa kaatopaikalle ja samalla reissulla ajettiin Seinäjoelle ja otettiin kyytiin 13 kpl ISOPLAAT tuulensuojalevyjä (12x1200x2700 a' 7,99€) ja 4 kpl 22mm lattialastulevyjä (22x600x2400 a' 14,90). Lastille tuli hintaa 163,47€.

14.4.2019

Lapset on tänään mummilassa hoidossa. Nosteltiin tuulensuojalevyt yläkertaan ja Susanna rupes leikkomaan ja ruuvaamaan niitä paikoilleen ja minä rupesin tekemään autoon katsastusremonttia. Muutamassa tunnissa yläkerran eteläseinä tuli levytettyä, ainoastaan kaapin kohta jäi tekemättä kun runko on kesken. Nissaniin vaihtui laturinhihna sekä oikeaan etukulmaan koiranluu ja jarrupalat.


Vähän tuulensuojalevyjä ja lattialastulevyjä


Yläkerran eteläseinä tuulensuojalevyissä Susannan toimesta


Timpuroin Nissaniin jarrupaloja, laturin hihnaa, koiranluita... huomenna jatkuu


18.4.2019

On kiirastorstai. Otin aamulla kärryn perään ja töiden jälkeen kurvasin Seinäjoen K-rautaan hakemaan villoja. Lastasin kyytiin 3 isoa paalia Isoverin 150mm 565x870 villaa. Tiukkaan on paalit pakattu sillä kaiken kaikkiaan 15 pakettia sain kärryyn sopimaan. Hintaa kaikille ostoksille kertyi 629,90€, mukaan lähti villojen lisäksi käsisaha ja villapuukko. Villoille hintaa tuli 615€.


Kolme paalia tiukkaan pakattua villaa mahtui juuri ja juuri kärryyn.

21.4.2019

Tänään nostelitiin / pyöriteltiin / raahattiin kolme isoa villapaalia yläkertaan. Aika painavaa tuo villakin voi olla. Susanna jäi yläkertaan villojen pariin ja minä jatkoin auton remppaa. Tänään vuorossa oli takapään kallistuksenvakaajan puslan vaihto ja vinkuvan laturinhihnan kiristäminen. Kesärenkaat myös vaihdoin alle samoilla hytinöillä. Muutamassa tunnissa Susanna sai villoitettua pitkät sivut kokonaan, poislukien yksi varastokoppi jonka rungot on vielä tekemättä ja pari muuta kohtaa joista puuttui tuulensuojalevyt. 

Villan leikkausta uudella hienolla villaveitsellä


Susanna on villamestari!


Tänään tuli paljon valmista!

22.4.2019

Tänään mentiin vuorostaan molemmat yläkertaan. Itse rupesin väkertämään aulan toisen kaapin runkoa valmiiksi. Susanna villoitti talon molemmat päädyt ja pari muuta kohtaa jotka oli vielä kesken. Muutama tunti hikoiltiin ja valmista tuli. Luulin ostaneeni vasta noin puolet tarvittavasta 150mm villamäärästä, mutta yllättäen sitä jää jopa yli. En tiedä miten taas olin neliöt laskenut.
Pääsiäisen aikana on tapahtunut paljon asioita. Seuraavaksi päästään toisen seinärungon pariin. Siihen uppoaakin kakkosnelosta ihan asenteella ja 100mm villaa vähän myöhemmin. Nyt puolestaan loppui 100mm villa kesken ja 50mm villaakin täytyy jonkin verran ostaa. Varastokoppien sivuseiniin uppoaa kaksi kerrosta 100mm villaa ja 50mm vielä päälle. Entisestään oli muutama paali Parocin 100mm villaa vielä varastossa, mutta se on nyt käytetty.

23.4.2019

Vein tytöt töiden jälkeen kuoroharkkoihin ja kävin samalla hakemassa pari pakettia 100mm villaa ja pari pakettia 50mm villaa. Nyt saadaan muutama ongelmapaikka villoitettua. Heitin mukaan vähän lautaa ja muutaman kakkosnelosenkin. Illalla vielä nosteltiin kärrystä neljä lattialastulevyä yläkertaan. Nyt saa Kukkiksen huoneen kaapirungonkin tehtyä valmiiksi asti. Nyt taas vain odotellaan aikaa että pääsis yläkerran pariin. Tämä viikko tuntuu olevan niin kiireinen ettei ole toivoakaan.


Vähän jotain pientä tarttui joukkoon taas

24.4.2019

Tänään tuli yllättäen 20 tonnia seulottua ja kalkittua multaa tienpäähän. Siinä riittää taas lapioimista. Onneksi kaivuri levittelee siitä edes osan. Kukkapenkkeihin ja puu / pensasistutuksiin sitä kuluu. Tarkoitus olisi kasvihuonekin tehdä. Onkohan tälle kesälle vähän liikaa hommaa? Onhan tämä multa edullisempaa ostaa rekkakuorma kerralla verrattuna pussimultaan. Pressu pitäisi hankkia kasan päälle niin ei rikkaruohot pääse leviämään kasaan. Edellisen kerran multaa saatiin vastaava lasti 31.5.2012. 

Trampoliinikin siirrettiin illalla toiseen paikkaan niin, että kaivuri mahtuu peräpihalle tonkimaan.


Työlista on nyt tämän näköinen:

1. Seinä- ja kaappirungot ja puuttuvat tolpat pohjoissivulle - tehty
2. Kulkusillat pohjoissivulle - tehty
3. Tuulensuojalevyt pohjoissivulle - tehty
4. Seinä- ja kaappirungot ja puuttuvat tolpat eteläsivulle - tehty
5. Kulkusillat eteläsivulle - tehty
6. Tuulensuojalevyt eteläsivulle - tehty
7. 150mm villat pohjoissivulle - tehty
8. 150mm villat eteläsivulle - tehty
9. 100mm seinärunko ympäri
10. 100mm villaa ympäri
11. viistot kattorakenteet
12. Tuulensuoja kattoon
13. 400mm villaa kattoon
14. Höyrynsulun asennus

15. jne.


20 tonnia multaa tulla tupsahti!



Siinä sitä on lapioimista!

27.4.2019

Tänään aloitellaan raivaamaan talon pohjoispuolista pöpelikköä. Tänä keväänä se olisi tarkoitus tasoitella. Siihen pitäisi saada jotakin vielä kasvamaankin tänä vuonna, mansikoita omenoita, saunamökki???


Tämä puoli pihaa on työn alla seuraavaksi

Hurjat metsurit ja Betax sähkömoottorisaha

TIMBER!!!

Tulihan niitä polttopuita!

2 kommenttia:

  1. Kyllä remonttihommat on sitte mukavia. :) Kiva juttu, että alakaa yläkerta valamistummaan. Vaikka työlista on pitkä niin koko ajan se lyhenee. Näpertelyhommat on vähä hittaita mut kyllä niistäki seleviää kunhan ei hötkyile. Mukava seurailla teijän touhuja.

    VastaaPoista
  2. Joo onhan tässä jo talon valmistumisesta aikaa vierätänytkin :) Kukkis täytti tänään 10 vuotta ja kovasti kaipaa omaa huonetta.

    VastaaPoista