keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Helmikuu 2019 - yläkertaprojekti aluillaan

2.2.2019 Alku

Tämä on tämän rakennusblogin virallinen aloitus! Aiemminkin on jonkin verran yläkerran parissa töitä tehty, mutta nyt tarkoituksena olis tehdä töitä siihen malliin, että tänä vuonna se olisi valmis, suunnilleen.
Vatsanpohjassa kutkuttaa ja innostaa hirveesti, että saadaan yläkertaprojekti käyntiin ja toivottavasti joskus valmiiksi.  Rahaa ei hirveästi ole tässä vaiheessa vaikka on yritetty kovasti säästää, mutta milloin on hajonnut auto ja milloin jotain muuta. Rakennusrahat on aina valuneet muihin tarkoituksiin. On tilillä nytkin varmaan melkein tonni kuitenkin. Eihän sillä pitkälle pötkitä, mutta pötkitään kuitenkin paremmin kuin tähän asti kun ei kymmeneen vuoteen ole tapahtunut mitään.

Talo itsessään rakennettiin 2006-2008 välisenä aikana. Talopaketti tuli sateelta suojaan toimituksena elokuussa 2006 ja siitä eteenpäin rakenneltiin Sussun kanssa pääsääntöisesti kahdestaan. Alussa oli katolla pelkkä aluskate ja sisällä hiekkatäyttö suunnilleen oikeassa korossa. Appiukko toki oli auttamassa ja muitakin sukulaisia välillä. Sähkö- ja putkityöt teki ammattilaiset. Muurari teki kiviväliseinät ja piipun. Lattiavalu tehtiin tilaustyönä myös. Pari vuotta iltaisin ja viikonloppuisin häärättiin että päästiin muuttamaan. Nyt on yläkerran vuoro!

Kaikki Blogin tekstit ovat lähtöisin minun kynästäni

t: Juha-Pekka Katajisto alias Jusu

Näistä tunnelmista aloitettiin tammikuussa 2019

Oltiin tekemässä Susannan kanssa Kukkiksen huoneen tuulensuojalevyjä ja varastokoppia. Jo aiemminkin olen ollut vähän tekemässä hommia. Yksi tarkistusluukkukin on jo tehtynä ulkoseinään. Pitkästä aikaa kun taas palaa rakennushomman pariin niin tuntuu että kaikki on yhtä säätämistä ja tekemistä ja purkamista. Ehkä tämä tästä taas lähtee vauhtiin kunhan saa aivot taas rakennusmoodiin.

Jonkin verran on tehty muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin. Kehäristikon väleihin olisi tarkoitus tehdä joka huoneeseen varastokoppi/kaappi niin, että se ei vie lattianeliöitä huoneen puolelta. Myös katon korottaminen olisi suunnitelmissa tehdä siten että kattotuolien paarteet jäävät näkyviin keskiosastaan huoneen puoleelle ja molemmat katon sivut laskeutuvat viistosti. Myös vessaa on laajennettu siten että sinne mahtuisi kylpyamme ja suihku. Aikoinaan tästä muutoksesta keskustelinkin talotehtaan suunnittelijan kanssa ja hän antoi sille siunauksensa ja ohjeisti miten muutos tulee toteuttaa.

Piirrustuksia ja suunnitelmia:




19.2.2019

Kuluipas taas aikaa että ehdin rakennushommiin. Tämä tahtoo olla tätä kun on päivät töissä ja on niin paljon kaikenmoista. Tänään laittelin Kukkiksen huoneeseen pari tuulensuojalevyä ja rakentelin lukusyvennyksen koppia ja kylppärin syvennyksiä kattotuolien väleihin.


Näistä tunnelmista tähän päivään

Aiemmin on käyty Seinäjoen K-Raudasta hakemassa 20 kpl Isoplaat tuulensuojalevyjä. Maksoivat 7,99 kappaleelta. Illassa ei paljon aikaiseksi saa kun vain pari tuntia suunnilleen on aikaa timpuroida. Pääasia että etenee edes pienin askelin, sillä tavalla se on jonain päivänä valmis.

Tuulensuojaa seiniin

Tämä tässä on Kukkiksen huoneen pohjoisen puoleinen seinä. Oikeaan reunaan tulee kehäristikoiden väliin n. metrin levyinen lukunurkka. Tällä tavoin saatiin vähän lisätilaa pieneen huoneeseen. Aikaa tuntuu kuluvan hurjasti noiden pikku koppien kanssa näpertelyyn. Kaikenlaista turhaa roinaa on hirveesti tiellä koko ajan. Täytyy jonakin päivänä viskellä turhat rojut ikkunasta ulos ja kuskata kierrätyskeskukseen.


Kukkiksen huoneen pohjoisseinä ja lukunurkkauksen runkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti