perjantai 1. marraskuuta 2019

Marraskuu 2019

1.11.2019

Lokakuu oli ja meni! Mihin tämä aika katoaa? Eilen hain vielä pari pakettia villaa, joista näistäkin iso osa upposi vielä talon pitkän pohjoissivun kylmälle välikaton osalle. Ei se aivan priima ole vieläkään, mutta puhallusvillaa sinne on tulossa vielä 10-15 senttiä jossain välissä. Sen jälkeen lämpö pysyy kyllä katon osalta talossa hyvin. Huomenna pitää kuitenkin hakea lisää villaa taas. Reuna-alueen villojen kanssa taistellessa menikin valtaosa illasta. Sen jälkeen saatiin vihdoin laittaa umpeen viimeinenkin aukko seinässä.
Juhlan aihe sekin! Jossain välissä ehdin viimeistelemään vessan ilmastointiputkenkin valmiiksi. Venttiili ja säätö enää puuttuu. Toivon että viikonloppuna ehtisin asentamaan aulankin ilmastoinnin valmiiksi. Susanna veteli sähköputkia ja auttoi minua villoituksessa. Valmista saatiin aika kivasti. Vielä kun tuon katon viimeisenkin aukon saisi umpeen. Lämpötila yläkerrassa nousi noin kahdeksaan asteeseen. Se oli tosi hyvä työskentelylämpötila. Ei tullut vilu eikä hiki.



Näillä eväillä tähän iltaan

Villaveitsi kasvaa kohta käteen kiinni

Sähköputkea mennyt kohta 100 metriä 
ja ollaan vasta alussa

Sähkösuunnitelmakin elää vielä...

Vihdoin saadaan Kukkiksen lukunurkkauksen 
ulkoseinä umpeen

Lukunurkkauksen seinässä villat ja rungotkin valmiina
paitsi 5 senttiä villaa tulee lisää


2.11.2019

Taas on lauantai ja mahdollisuus tehdä vähän pitempi päivä. Tämän päivän tavoitteena oli saada yläkerran katto umpeen. Puolen päivän maissa vääntäydyin yläkertaan ja ryhdyin tekemään ilmastointilinjaa loppuun. Pari mutkaa ja muutama pätkä putkea ja sainkin loput osat paikoilleen. Sitten ruvettiin miettimään, että tuleekohan aulan poistoventtiili liian lähelle vessan seinää. No purin osat pois ja jatkoin putkea hiukan ja putki takaisin kasaan. Näin kirjoitettuna tuo on äkkiä sanottu, mutta menihän siinä tikkailla kiikkuessa varmaan pari tuntia tuohonkin hommaan. Sitten tekemään ruokaa ja syömään  ja taas vinttiin. Seuraavaksi laitettiin 30 senttiä villaa kattoon puuttuviin osiin ja saatiin kuin saatiinkin katto vihdoin umpeen. Nyt on joka paikassa 30 senttiä villaa ja enää parista paikasta puuttuu viimeinen 10 senttiä. Paketti ehkä vielä täytyy 100mm villaa hakea. Eihän siihen katon villoittamiseen kulunut aikaa kuin KAKSI KUUKAUTTA! Susanna veteli vielä sähköputkia paikoilleen, kunnes putki loppui. Sata metriä putkea on nyt seinissä ja katossa. Toinen mokoma ehkä vielä menee. Lisäksi Susanna asenteli palovillat piipun ympärille paikoilleen kattorunkojen osalta.

Näistä tunnelmista tähän päivään

Arkkeolookeille ihmettelemistä

Vessan ja aulan poistopuket paikoillaan
ja viemärin ilmastointi eristetty kylmältä osaltaan

Putkea ja lautaa ristiin rastiin

Palovillat paikoillaan hormin ympärillä

Vimeisiä villoja paikoilleen kattoon

Katto on VIHDOIN ummessa!!!!

Sitten vähän imurointia ja tämä päivä oli tässä.
Voittajafiilis vaihteeksi!


7.11.2019

Sähköhommat on olleet käynnissä jo jonkin aikaa. Rasiointeja ja putkituksia on tehty asenteella. Eilen kävi sähkäri illalla ja käytiin läpi mun tekemät sähkösuunnitelmat ja -piirustukset. Muutamaa muutosta lukuunottamatta kaikki oli ok. Töistä lähtiessä hain 100m sähköputkea ja ruuveja ja pari lämpöpatteria.
Toinen patteri yläkertaan ja toinen ulos kaivoon pitämään sitä sulana talvipakkasilla. Illan lapset oli mummilassa ja me yläkerrassa. Kolme astetta oli pakkasta kun yläkertaan mentiin ja illan aikana lamput ja pikku patteri lämmitti tilan vähän yli viiteen asteeseen. Itse tein katon harjaa palikoita joihin kiinnitetään katon koolauksia sekä kattoon tulevat sähkörasiat. Sähköputkea vedettiin taas vähän vajaat 50m. nyt on suunnilleen 150 metriä putkea vedetty ja yli puolessa välissä ollaan! 200 metriä ei ehkä ihan tule riittämään.

100 metriä sähköputkea iltapalaksi

Tarjouspatteri lämmittää vinttiä

Putki poikineen. Kaikki putket on numeroitu ja merkitty

150 metriä on putkea seinissä ja katossa tällä hetkellä


12.11.2019

Töiden jälkeen virittelin sirkkelin käyttökuntoon ja ajoin muutaman 32x100 laudan keskeltä halki. Nämä rimat tulee kattoon paneelien koolaukseen ja samalla kiinnitysalustaksi keskelle harjaa tuleville sähkörasioille. Sittenpäs taas pari tuntia asenneltiin rimoja ja tukia sekä rasioita kattoon, ei nopeaa hommaa tuokaan ollut. Viisi rasiaa kuitenkin saatiin asennettua.


Sisäkaton harjaosassa rasia paikoillaan ja oikeassa korossa

Viiston katon osallekin saatiin pari rasiaa pohjineen paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti