torstai 9. tammikuuta 2020

Tammikuu 2020

2.1.2020

Uusi vuosi ja vanhat kujeet. Tänään jatkettiin höyrynsulkumuovien asentamista.


Kattotuolien kiertäminen hidastaa hommaa rutkasti!

4.1.2020

Uke tuli tänään meitä jeesaamaan. Susannan kanssa taisteltiin piipun ympärystän kanssa. Piipun vieressä olevat viistot kattorakennelmat olivat väliaikaisten tukien varassa. Ne oli nyt purettava pois muovien tieltä ja rakennettava uudet tuet heti muovin asentamisen jälkeen. Aikamoista säätöä. Tällä välin Uke teippaili muovien saumoja pitäviksi. Pitkä päivä tehtiin mutta säätämisen takia ei niin kauheasti valmista tullut.

Uke teippaamassa

Tämmöstä teippiä

 Piipun ympärystän kanssa taistellaan


 Tuli sitä vähän valmistakin tälle päivälle

11.1.2020

Lauantai taas. Uke tuli jälleen jeesaamaan muovitusten ja teippausten kanssa. Susanna asenteli yksistään kattomuoveja ja minä Uken kanssa asentelin puuttuvat tukilaudoitukset ison makkarin päätyyn ja sitten muovit. Päivän mittaan saatiin kaikki muovit paikoilleen yhtä metrin pätkää lukuunottamatta.
Kohta on tila pölytön ja hengityssuojaimet saa heittää roskakoppaan.



Uke säätää päädyn tukilautojen parissa

Niittaajat hommissa


Muovittaja ja...

...muovittajatar

Muovit paikoillaan päädyssä ja katossa vihdoinkin!



18.1.2020

Tänään laitettiin viimeinen muovinpalanen kattoon ja peiteltiin porraskuilun seinien villat muoveilla myös. Toinen seinä puretaan myöhemmin pois, joten muovit estää vain villapölyn leviämistä tilaan. Susanna on jo aiemmin käynyt laittamassa väliaikaiset muovit myös kylppärin lattiaan villojen suojaksi koska siitä vielä lattialevyt uupuu. Sitten päästiin uuden työvaiheen pariin. Laitettiin muutama lauta (32x100) jo Kukkiksen huoneen kattoon paneeleiden koolaukseksi. Ulkona odottaa vielä n.40 metriä samaa värkkiä, mutta lisää täytynee ostaa vielä vajaat 100 metriä että saadaan koko katto koolattua.


Ensimmäiset kattokoolaukset valmiina
Kukkiksen huoneessa


20.1.2020

Tänään nosteltiin loput kattokoolingit yläkertaan ja Susanna teippaili höyrynsulkumuovien saumoja koko illan. Itse opetin Kukkista käyttämään uutta musiikkityöasemaansa.

Studiohommia opetellaan meidän talon kakkos studiossa


21.1.2020

Susanna oli illan yläkerrassa ja teippaili. Lisäksi Susanna nosteli kattotuolien päälle kaikki säästettävät listat niin että ne eivät ole lattialla tiellä.

22.1.2020

Uke tuli taas jeesailemaan ja asenneltiin Kukkiksen huoneeseen kaikki kattokoolingit illan mittaan paikoilleen. Lisäksi teippailtiin ja tehtiin jotain muita pikkuhommia.

23.1.2020

SUURI SIIVOUSPÄIVÄ.

Illalla painuttiin taas kahdestaan yläkertaan ja ruvettiin siivoamaan. Tarkoitus olisi että lapsetkin pääsisi viikonloppuna ylös vähän teippailemaan ja tekemään jotain muitakin hommia. Töitä olisi tarkoitus tehdä ilman hengityssuojaimia. Ensin kasasin jäätävän kasan turhaa puuromua ikkunan eteen ja lopulta viskelin ne ikkunasta ulos. Siitä saa melkoisesti polttopuita kunhan vaan pätkii ne sopiviin paloihin.
Sitten imuroitiin ja siirreltiin tavaroita ja imuroitiin ja lakaistiin ja siirreltiin tavaroita ja imuroitiin ja....Koko ilta. Muutos oli hurja. Nyt yläkerta näyttää viihtyisältä työntekopaikalta eikä enää kaatopaikalta. Lopuksi vielä avasin isot ikkunat molemmista päädyistä ja tuuletin läpivedolla kymmenisen minuuttia. Pölyt pitäis nyt olla aika vähissä.


Suuri siivouspäivä


Kukkiksen huone siivottuna, polttopuut vielä takkaan


Iso makkari tehdään valmiiksi viimeisenä 
ja saa siihen asti toimia varastona


Aula. Tänne kattokoolausta seuraavaksi

Vuosikatsauksen aika:


Tammikuu 2019

Tammikuu 2020
Jotain sentään on vuodessa tapahtunut
Etsi viisi eroavaisuutta


25.1.2020

Lauantai taas. Osa päivästä meni bändin demojen nauhoituksissa ja illalla kerettiin koko perhe vähän yläkertaan. Lapset ei kovin usein ole työmaalla käyneet. Suuri yllätys olikin siisti yläkerta jossa mahtui jopa juoksemaan talon päästä päähän. Tytöt sai teippailla niittien reikiä ja vähän nitoa muoveja kiinni alareunoista. Se tuntui olevan mukava kokemus kun pääsivät osallistumaan omalta osaltaan tähänkin hommaan.

Siitä se lähtee, Kukkis nitoo

Sofi teippaa

Yhteistyöllä se sujuu

...ja välillä juostaan :)

26.01.2020

Olin vaihteeksi yksin hetken vintissä puuhastelemassa vaikka olikin sunnuntai. Laitoin uuden kattorungon Kukkiksen varaston kattoon koska siinä oli päässyt käymään pieni rakennusvirhe. Samoilla hytinöillä laitoin kattokoolingit Kukkiksen lukunurkkauksen kattoon. Sitten istuskelin ja suunnittelin ja pohdin kylppärin lattian levyttämistä ym. tulevia töitä.

 Kukkiksen varastokopin uusi kattorakenne


Lukunurkkauksen katon koolaus valmis

30.1.2020

Peräkärry täynnä roskia on odottanut pihassa jo muutaman viikon. Tänään käytiin viemässä rojut kierrätykseen ja samalla reissulla haettiin 100 metriä 32x100 lautaa katon koolaukseen. Nosteltiin osa laudoista jo yläkertaan ja osa jäi vielä ulos pressujen alle. 
Vähän vaihtelevat fiilikset on tämän rakentamisen kanssa. Välillä innostaa, mutta välillä ei vaan jaksa tehdä mitään. työpäivän jäkeen on usein paukut niin loppu, että ei vaan jaksa vääntäytyä iltavuoroon yläkertaan. Susannalla on vähän enemmän paukkuja vielä onneksi ollut. Kukkikselle pitäisi kesään mennessä saada huone valmiiksi ja aulakin hyvälle mallille. Rahat on huvenneet ja tässä vaiheessa näyttää siltä, että ne eivät tule riittämään koko yläkerran loppuun saattamiseen tänä vuonna. Onhan tässä nyt toki vielä rutkasti aikaa ennenkun rakennusluvan puolesta on oltava valmista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti