sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Maaliskuu 2020

1.3.2020

"Maaliskuu maata näyttää, tiet tukkii, ojat täyttää." Nyt kävi vähän toisinpäin. Maa on ollut näkyvissä tähän asti, mutta nyt satoi 10 senttiä lunta. Viime postauksessa taisin mainita, että tällä talvilomalla ei enää paljon muuta tapahdu. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää. Näin viimeisen lomapäivän kunniaksi kiivettiin kuitenkin vinttiin ja paukuteltiin laudat aulan takaseinään. Ponttilautoja jäi 8 kpl eli noin 33 m vielä jäljelle. Niitä tarvitaan vielä kuitenkin pikku seinänpätkään varaston ja porraskopin välissä. Sitä tarvetta en muistanut ottaa edes laskuissani huomioon.
Susanna ehti vielä järjestellä sähköputkiakin rasioihin. Pitkä päivä tehtiin ja valmista tuli kivasti. Kärryssä odottelee vielä kasa lastulevyjä ja filmivaneria, jotka pitäisi lähitulevaisuudessa saada paikoilleen. 

Gyproceja pitäis kohta hakea. Ei ole kyllä tietoa miten ne yläkertaan saadaan nosteltua kun porraskuilu on niin kapea ja alhaalla on vielä mutka. Aikoinaan tuulensuojalevyt saatiin ylös juuri ja juuri kun niitä kunnolla taivutti. Gyprocit ei varmaan semmosta taivutusta kestä...
Vaihtoehtoja on tässä matkan varrella pohdittu. Nostellaanko puuvajan katolta päätyikkunasta sisään vai kurottajalla toisesta päätyikkunasta vai paloitellaanko pienemmiksi ja tuodaan portaita. Ehkä se selviää parhaiten sitten kun levyt on paikalla. 


Ensimmäinen lauta aulan takaseinässä

Puolimatkan krouvi

Kyllä! Viimeisen laudan voi kaventaa kuviosahalla
jos halkaisusirkkeli on pihalla lumen alla

Aulan takaseinä valmiina

Kiitettävästi putkia yhden seinän välissä

Hyvässä järjestyksessä kuitenkin


2.3.2020

Susanna kävi illalla vähän hiomassa kattotuoleja. Kukkiksen huoneen osuus on hiottuna ja aulan puoleltakin pari palkkia. 


Hiottu paarre

3.3.2020

Tänään ei paljon ehditty tekemään, mutta illtahämärissä sahattiin vähän lastulevyjä vielä kopperoiden seiniin, muutama jäi vielä tekemättä.

lastulevyjä huomiselle asennettavaksi


4.3.2020

Aikomuksena oli tänään sahata loput lastulevyt kuosiinsa ja kantaa yläkertaan. Mittailin tarvittavat levyt, mutta sitten rupesi satamaan lunta taivaan täydeltä niin en viitsinyt mennä ulos tuiskuun sahailemaan. Onneksi yläkerrassa oli jo levyjä, jotka oli sahattu muotoonsa. Niiden asentelussa kuluikin koko ilta.  Vähän lisätukia asenneltiin lastulevyille ennen levyjen kiinni ruuvaamista. Aika lirvua on tuo 10 mm seinälastulevy. Levyjä piti myös vähän sahailla paremmin muotoonsa niin, että saatiin ne kunnolla istumaan paikoilleen. 
Lapsetkin oli menossa mukana ja rakentelivat itselleen jakkarat / yöpöydät jämäpuista. Kukkiksen jakkara jäi vähän vaiheeseen, mutta sofi sai omansa maalausta vaille valmiiksi. Lapsilla on kivaa aina kun saavat rakennella jotain. Kivaa on ainakin siihen asti kun ensimmäisen kerran sormi jää vasaran ja lankun väliin.
Aulan iso varasto sai levyt pintaansa sekä ison makkarin varasto myös, yhtä levynpalaa lukuunottamatta.


Asenneltiin muutama puuttuva tukilauta levytyksen taakse


Laudat paikoillaan


Sofiannan jakkara muotoutuu


Hieno tuli !


Kukkis mallailee


Levyjä piti vähän trimmailla


Aulan ison varaston levyt valmiina


Ison makkarin varastokopin seinät levytettynä
melkein


5.3.2020

Karkasin tänään vähän aiemmin töistä ja menin ulos sahailemaan puuttuvia lastulevyn palasia. Välillä piti keskeyttää armottomien lumikuurojen takia. Illan mittaan sahailin ja ruuvailin paikoilleen kaikki lastulevyt. Sitten tei jo kylppärin lattiiaankin ensimmäiset palat filmivanerista. 18mm filmivaneri olikin aika raskasta värkkiä. Kylppärin lattian levy piti laittaa keskeltä poikki että saatiin se yläkertaan. Edelleen mietityttää, että miten ikinä saadaan ne Gyprocit tonne vinttiin...
Kukkis oli myös innolla mukana askartelemassa jämäpuista itselleen hevostallia.


Ison makkarin kaapin seinät valmiit


Aulan kaapin seinät valmiit


Kylppärin lattian ekat 18mm filmivanerit sahattuna 


Kukkiksen Schleich-talli ja satulahuone paneelin pätkistä
Ovi täytyy vielä tehdä


11.3.2020

Pienen hengähdystauon jälkeen askartelukerho kokoontui tänään. He paukuttelivat, ruuvasivat, sahasivat ja höyläsivät yläkerrassa yhtä siellä ja toista täällä. Jotain näkyvää ja jotain näkymätöntä he saivat aikaan. Sähkörasioita vaihdeltiin paikasta toiseen ja putkituksia etsittiin, vedeltiin ja jatkettiin. Rakennussuunnitelmia tulevaa varten myöskin saivat aikaan he. Chilitkin pääsivät tänään maahan, vähän myöhässä taas. Tammi- ja helmikuu on vaan niin lyhyitä että ei aiemmin ole ehtinyt.

Chilit kasvamassa! 10x Barak ja 10x Habanero lemon


Vessan lattiassa ekat filmivanerit paikoillaan


Lattialämmitystä, himmennin ja valokatkaisin
siirtyivät vessan toiselle seinälle


Yksi rasia lisää aulan seinään

12.3.2020

Päivällä Susanna kävi hiomassa loput paarteet. Nyt ne on valmiina maalattavaksi. Itse karkasin vähän aiemmin töistä ja kävin tekemässä lattian aulan varastokopperoon. Tein lattian vessan lattiasta puretuista levyistä jotka jäivät yli kun siihen tuli filmivanerit. Laitoin samalla muutaman lastulevysoiron kaappien reunoihin, joista kaikista puuttuu 20 sentin soiro seinälevyä. Illaksi Jurvaan musisoimaan. Tämmönen timpurointipäivä tänään.

Aulan varastokopperon lattia valmis


14.3.2020

Kukkis ja Susanna on Akaassa tänään ja me Sofiannan kanssa lähdettiin Kurikan korkeimmalle paikalle. Pikkulehtivuoressa on Kurikan paulapieksujen Samulin laavu, jossa päätettiin poiketa makkaran paistolla. Mukava paikka olikin.

Tällaisissa maisemissa tänään

Komeat on puitteet Samulin laavulla

Näihin kuviin ja
näihin tunnelmiin....


19.3.2020

Flunssaa on vähän taas sairasteltu, ei koronaa kumminkaan...kai. Hiljaisempaa ollut yläkerrassa nyt muutaman päivän. Kahden viimepäivän aikana Susanna on kuitenkin lasten kanssa käynyt maalailemassa vähän motivaatiomaalausta. Kukkiksen huoneen pääty ja kattoparrut on pohjamaalissa ja aulankin kattoparrut on jo maalattuna. Työpaikalta on kaikki määrätty etätöihin joten työmatkoihin ei kulu aikaa ja työpäivän jälkeen pääsee äkkiä yläkertaan, jos jaksaa.

Kelpaa sitä tehdä etätöitä

Aulan kattoparrut pohjamaalissa

Kukkiksen huoneen peräseinää maalataan

Jänskättääkö?

Kukkiksen takaseinä pohjamaalissa


24.3.2020

Susanna kävi maalaamassa tänään ylhäällä jotain. Itse en ole jaksanut tällä viikolla vielä yläkertaan lähteä. Olo on vähän voimaton ja heikko vieläkin flunssan jäljiltä.

25.3.2020

Tänään itsekin pitkän tauon jälkeen jaksoin vääntäytyä vinttiin. En ole ihan kunnossa vieläkään. Susanna maalaili jo aulan takaseinää kun pääsin työpäivän jälkeen ylös. Minä rupesin tekemään aulan ison varaston runkoa ja levytystä loppuun. Nyt kun vihdoin saatiin päätettyä millainen ovi siihen tehdään niin rakensin seinärungon oikeaan mittaan. ehdin jo muutaman laudankin laittaa rakennelman peitoksi. Susanna maalasi vielä osan kattotuoleista toiseen kertaan.

26.3.2020

On koronahässäkät, flunssat ja kotikoulut, karanteenit ja muut hässäkät. Tuntuu että kaikki on ihan sekaisin. Yläkerrassakin sitä sun tätä siellä sun täällä. Pitäs saada nyt joku selkeys siihenkin hommaan että sais tehdä yhtä tehtävää kerrallaan. Tänään käytiin taas illalla tekemässä jotain. Susanna taiteili sähköputkia seinien sisään ja siinä olikin taas yksi tynnyrin työmaa. Itse rakensin aulan ison varaston pikku seinänpätkän loppuun. Susanna sen vielä ehti loppuillasta maalaamaankin. 



Aulan varaston seinänpätkä saatiin valmiiksi tänään

Aulan takaseinä tosiaan maalattuna myös


30.3.2020

Niin se vaan meni tämäkin kuukausi. Monenlaista mahtui maaliskuuhun. Koko maailma on sekaisin koronasta. Meillä se ei ole käynyt. Lapset opiskelee etäkoulussa kotona ja se aiheuttaa  vähän hässäkkää. Onneksi Susanna on kotona ja voi hoitaa opettajan virkaa. Valmista on saatu aikaan, mutta aina se riittämättömyyden tunne nostaa päätään. Enemmän pitäis ehtiä tekemään. Viikko ois vielä töitä ja sitten viikon loma. Sitähän voisi kuvitella taas että sitten tulee paljon valmista, no katsotaan. Eilen laitoin pikku satsin Kimchia Sofiannan kanssa hautumaan. Ylihuomenna sitä voi jo maistella. Se vasta on riisin kanssa herkkua...nam!
Tänään kuitenkin oltiin muutama tunti taas väkertämässä. Rakentelin kylppärin väliseinärunkoja viistoon matalaan osaan. Susanna teippaili ulkoseinien sähkörasioita tiiviiksi höyrynsulkuun. Huomenna haaveilin sahailevani kärryssä odottelevat loput filmivanerit ja lastulevyt kuosiinsa.

31.3.2020

Töiden jälkeen kävn Biltemasta hakemassa vähän tarvikkeita, pöntöllisen pakkelia ja vähän jotain muuta. Illalla käytiin pari tuntia tekemässä kaiken maailman rästihommia. Oli jotenkin turhauttava ilta. En kerennyt edes niitä levyjä sahaamaan. Nyt on sitten tämäkin kuu loppu. Huhtikuu alkaa, nuoruus haihtuu, valmistuukohan toi vintti kesäksi?!?

Maalaus ja tasoitustarvikkeita...
ja KYLLÄ!!! LISÄÄ SÄHKÖPUTKEA!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti