keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Huhtikuu 2020

1.4.2020

Tänään yläkerta oli valmistunut yhtäkkiä itsekseen kun käytiin katsomassa. Yllätys oli melkoinen! En tiedä kuka siellä on käynyt töissä..... Apr....

Kävin etätöiden sijaan oikein toimistolla tänään. Siellä oli lisäkseni kolme ihmistä töissä. Töiden jälkeen hain biltemasta 2,5 litran purkin seinämaalia. WallPaint oli merkki ja värisävynä Chalk. Valkoiselta tuo vaikutti. Ehkä se oli lähinnä sitä "maalarinvalkoista", jota usein raksahommissa valkoisena käytetään. Ei ollut ihan kirkkaan valkoinen vaan aavistuksen harmaaseen taitettu. Susanna maalaili Kukkiksen päätyseinän ja aulan takaseinän jo pintoihin. Minä sirkkelöin ulkona filmivaneerista loput vessan lattian palaset ja tein kylppärin takaseinänkin filmivanerista kun sitä kerran oli reippaasti. Lastulevyjen sahailu jää huomiselle. Pitää saada kärry tyhjäksi että päästään hakemaan Gyproc levyjä vielä perjanaina.

2.4.2020

Oli kellokortilla sen verran ylimääräisiä tunteja että tein vain puolikaspäivän ja siirryin sitten rakennushommien pariin. Kävin sahailemassa kärrystä tarvittavat levyt vielä ja Susannan kanssa raahattiin ne yläkertaan, että saatiin kärry tyhjäksi Gyproc levyjä varten. Sitten näpertelin yhtä ja toista aina iltaan asti. Sain tehtyä mm. seinärungon Kukkiksen huoneen ja aulan välisen seinän korotetulle osalle. Myös vähän lastulevyn palasia päätyi johonkin kotelon takaseinään ja muutakin seinärunkojen fiksailua tuli tehtyä. 
Kimchia syötiin tänään. Aika hyvää oli, mutta ei ihan täydellistä. Täytyy tehdä vielä uusi satsi ja kehittää vähän tuota reseptiä.



Vessan takana olevan "teknisen tilan" lattia
ja takaseinä valmiina

kylpyammeen kohtaan levy sahattuna
alta tulee viemäri, vesi- ja sähköputket

Loput lastulevyt kanneltuna kärrystä sisään.

Kukkiksen huoneen seinän yläosan runko valmiina.
Noi sähköputket tulee vielä aiheuttamaan harmaita hiuksia!

Talviset näkymät Kukkiksen ikkunasta

Tämä 99€ kompura on nyt kestänyt 13 vuotta ja edelleen hyrrää.
Pääsääntöisesti säilytetty ulkona kesät talvet.
Ja noi muutkin halppistyökalut on kyllä hintansa haukkuneet.


KIMCHI. Hyvää on ja koko talo haisee!!!


4.4.2020

Karattiin vähän koronakaranteenista Seinäjoelle ihmisten ilmoille. Hulluksi tulee kun pitää olla viikosta toiseen neljän seinän sisällä. Haettiin vähän Gyproclevyjä ja käytiin jo vähän haaveilemassa tapeteista Kukkiksen huoneeseen ja muualekin sekä etsimässä sopivaa laminaattia ja kattopaneeleita. Mukaan päätyi vähän kakkoskakkosta ja tulomatkalla kaapattiin kuormaan vielä tori.fistä löytynyt vanha vessan ovi, joka saa palvella varaston ovena tulevaisuudessa pienen fiksauksen jälkeen. Nyt pitäis kokeilla saako gyprocit jotenkin taiteiltua yläkertaan portaiden kautta. Ellei saa niin Raine lupasi tulla hiab kuormurin kanssa ja nostellaan levyt sisään päädyn ikkunasta.

Lisää näperreltävää

6.4.2020

Eilen vietettiin Kukkiksen 11-vuotis synttäreitä. Mukava päivä oli yllätyksiä täynnä. Tänään kokeiltiin saataisiinko sittenkin gyproc levyjä kannettua portaiden kautta yläkertaan. Viiston katon takia yläkerran seinän korkeus on 218 senttiä. Levyjä on siis madallettava reilut 40 senttiä. Leikkasin ensimmäisen levyn päästä 42 senttiä pois ja ruvettiin taiteilemaan levyä ylös. Levyn toinen nurkka oli kiinni katossa ja vastakkaunen nurkka kiinni portaan kulmassa, mutta sopivasti taiteilemalla levyn kulma nuljahti juuri ja juuri yli kahdesta portaasta, jonka jälkeen se mahtui kaatumaan pitkittäin porraskäytävässä. Me ollaan voittajia! Viisi levyä keploteltiin illalla ylös ja huomenna jatketaan. Päästään levyttämään Kukkiksen huonetta huomenna ja jos oikein ahkeria ollaan niin huone on levytettynä huomenna, tuskin kuitenkaan.


40 senttiä levyn päästä pois

ja saatiin kuin saatiinkin levyt kantamalla ylös


7.4.2020

Tänään aloitettiin Kukkiksen huoneen levyttämistä. Saatiin kaksi seinää ala- osiltaan levytettyä. Muistui taas oikein vanhat ajat mieleen kun sai mittailla ja porailla rasioiden paikkoja levyihin. Se on tarkkaa puuhaa. 

Ensimmäiset levyt seinässä.

Tässä vaiheessa valmista tulee suht äkkiä

8.4.2020

Susanna kierteli eilen Kurikan kauppoja ja löysi kattopaneeleita edullisesti. Tänään käytiin hakemassa Kukkiksen huoneen kattopaneelit hintaan 6€/m2. 
Huoneen katon pinta-ala on n. 12m2. Otettiin vähän ylimääräistäkin. Otettiin 10 pakettia. Paketissa 1,85m2.

18,5 m2 kattopaneelia hintaan 111€, ei ollu kallista

9.4.2020

Tänään menin hyvissä ajoin ylös ja levytin viimeisenkin seinän Kukkiksen huoneesta. Toinen levyistä tuli kunnolla kaapin eteen ja kuvittelin että mahdun 20 sentin rakosesta kaapin puolelta sahaamaan ylimääräisen levynpalan pois. En sitten mahtunut. Piti tehdä rintakehälle lovi levyyn että mahduin. Susanna tuli myös vähän myöhemmin ja levytettiin korotettu osa valmiiksi. Käytettiin jämäpaloja yläosan levytykseen. Taitaa toteutua viidakon vanha sanonta: "Minkä levyssä säästää, sen pakkelissa häviää." Saatiin vielä yksi levy vessan seinäänkin jo illalla. Tietenkin kamppailtiin sen Kukkiksen seinän sähköputkihässäkän kanssa, joka ei millään meinaa mahtua seinän sisään.

Piti aukkoa vähän laajentaa että mahduin kaappiin sahaamaan.

Levyt Kukkiksen seinissä ja vessassakin jo eka

11.4.2020

Tänään myös aikaisin yläkertaan ja laitoin vielä yhden 15 sentin Gyprocsoiron Kukkiksen lukukopperon seinään. Sitten grillattiin ja syötiin. Täydellä mahalla oli hyvä kantaa kattopaneelit ja loput Gyprocit kärrystä ylös. Sitten olikin jo niin poikki, että piti syödä jätskiä ja juoda teetä. Sitten taas levytyksen pariin. Saatiin vessaan kaikki ulkopuolen levyt ja aulakin hyvään vauhtiin. Yksi työtapaturma on viime keväänä sattunut ja yksi runkotolppa oli tilansa verran sivussa. Sen vuoksi piti kääntää siinä kohdassa levyt vaakaan, että levyn toinen pää ylettyi tolpalle. Tietysti tapahtui ensimmäinen mittavirhe rasian aukkoja poratessa. Tuplarasian aukot tuli porattua 4 senttiä väärään kohtaan. En jaksanut tehdä uutta levyä vaan porasin uudet reiät ja korjaan virheen jotenkin myöhemmin.

Tällä mallilla levytys tänään.


14.4.2020

Iltapuhteena käytiin levyttämässä aula alaosiltaan valmiiksi. Vielä jäi yläosiin tekemistä mm. kylppärin yläosien rungotkin on tekemättä. Puutavaraa on jäljellä vähän mitä sattuu ja niistä täytyy näperrellä rungot tällä viikolla kokoon.
Kohta päästään tasoittelemaan saumoja. Pitäis varmaan hakea säkki Weberin LR+ tasotetta. Yksi Bilteman tasotepönttö valmista tasoitetta on ostettuna, mutta se ei riitä paljon mihinkään ja valmiit tasotteet maksaa 10€ sanko. Tulis kyllä halvemmaksi sekotella itse. No kattoo nyt kun siihen asti päästään. Täytyy katsoa kuinka paljon tommosella pikku sangolla saa tehtyä ja päätetään sitten.


Talvikin tuli taas

Tällä mallilla levytykset tänään
Vasemmalle oven päälle tulee ikkuna, 
oikea puoli levytetään umpeen


Vähän lisätukia levyn alla.
Tuen korkeus on nyt muistissa blogissa


15.4.2020

Iltasella oltiin SUsannan kanssa rustailemassa Kylppärinseinän yläosan runkoja aluilleen ja levytettiin aulasta piipun oikea uoli umpeen ja viimeiseen makkariin jo pari levyä. Tein myös vessan yhden seinän valmiiksi. Kokonaiset levyt on nyt loppu ja paloja on enää jäljellä. Paloilla saadaan kuitenkin ainakin kylppärin yläosa umpeen ja ehkä jotain muuta.

Kylppärin seinien kanssa puuhailtiin tänään

Piipun oikea puoli on ummessa ja vimpassa makkarissa pari levyä


16.4.2020

Itsekseni vietin illan ylhäällä tänään. Näpertelin rungot Kylppärin seinän yläosaan valmiiksi ja levytin seinän loppuun. Kattotuolien kiertäminen oli kyllä näpertelyä ja tasoitetta tulee kulumaan runsaasti. Susanna vietti aikaa netissä ja metsästi valkoisia laminaatteja. Niihin tule uppoamaan n. 700 €. Kallista. Kyllä tämä näyttää valmistuvan kun vain rahat riittäisi, uhkaavasti ne hupenee. 

Kattoparruja kiertelin levyillä tänään

Lähikuvaa aiheesta. Vähän on paklattavaa...



18.4.2020

Tänään saatiin Kukkiksen huoneen yläosan seinä aulan puolelta niin umpeen kun vaan voi saada. Seinän sisään tulee vielä myöhemmin puhallin ja sitä varten leytys jäi vähän kesken. Myöskin porraskopin kanssa on vielä vähän töitä kun osa siitä puretaan kokonaan pois. Myös ison makkarin ja aulan välinen seinä on nyt levytetty kun saatiin ängettyä sähköputket sopimaan seinän sisään. Toki siihenkin seinään tulee vielä tuuletin joten levy ei ole vielä kunnolla kiinni. Tuulettimien idea on tasoittaa lämpötiloja aulan ja päädyn huoneiden välillä kun aulaan tulee kamiina. Illalla tehtiin vielä laminaattitilaus Bauhausiin. Siellä oli juuri siitä Susannan etsimästä laminaatista "osta 4 maksa 3" tarjous. Säästöä tuli 118€ normaalihintaan verrattuna eli ihan kiva tarjous. Ostettiin laminaatit Kukkiksen huoneeseen ja aulaan. 524,48€ tuli hintaa 37m2 määrälle kotiin toimitettuna, ei paha. Laminaatiksi tulee "Parador Basic 400 Oak Christal White"


...jotain tämän suuntaista


20.4.2020

Iltasella taas jotain rästihommia oltiin tekemässä ja loppuillasta kitattiin ruuvinkolot umpeen.

21.4.2020

Tänään painuin taistelemaan levysaumojen kanssa. Iso rulla kartonkinauhaa ja 5 litran pönttö tasoitetta ja muutama lasta työvälineinä. Muistelin rakennusajoilta (13 vuotta sitten) että kipsilevysaumojen tasoittelu olisi ollut mukavaa ja palkitsevaa puuhaa. PAH! Ei se ollut, on tainnut aika kullata muistot. Sotkuista ja epämääräistä tuhraamistahan se oli. Kyllästyin koko hommaan 15 minuutin jälkeen, mutta väkisin puursin Kukkiksen huoneen saumat kertaalleen nauhoihin. Aulan välinen seinä on tehty palasista ja sen kyllä huomasi! Huomenna kevyt hionta ja uudelleentasoitus. 5 litran tasoiteämpäri meni kokonaan yhteen huoneeseen. Seuraavaan kerrokseen ei enää niin paljon kulu. 

Tämmöstä nauhotettiin tänään



22.4.2020

Tämäkin ilta meni pakkeloinnin ja hiomisen merkeissä. Tätä hommaa tulee nyt olemaan jonkin aikaa. Kolmeen kertaan täytyy käydä noi saumat läpi että tulee hyvä. Ensimmäinen pönttö Bilteman LF tasoitetta oli ihan hyvää, mutta tämä toinen pönttö oli ihan hirveän jäykkää tököttiä jota oli tosi vaikea levittää tasaiseksi. Taidan luovuttaa ja hakea kaupasta säkin Weberin LR+ tasoitetta josta saa tehtyä jus sellaista kun tarvii. Varsinkin toi Kukkiksen seinä, joka on koottu paloista, vaatii osittaista ylitasoitusta, joka ei kyllä tuolla Bilteman tökötillä onnistu millään. 

Näillä välineillä tasoiteltiin alakerran seinät 13 vuotta sitten
Mukana oman paappani lasta, joka oli paapan työkalupakissa
kun olin lapsi.

Paklaajan muotokuva ilta-auringossa


23.4.2020

Käväisin ostamassa pussin LR+ tasoitetta. Laastisankoa ei tietenkään ollut enkä muistanut ostaa. Rupesin sekoittamaan mömmöä tavallisessa sangossa jäätävän kokoisella sekoittimella, jossa oli varmaan kilo vanhoja mömmöjä ja betonia kiinni. Lopputulos oli tietenkin, että sanko hajosi. Sanko muovipussiin ja pääsin vähän tasoittelemaan kunnes puutteellisen sekoituksen jälkeen tuli vastaan huonosti sekoittunutta massaa ja pelkkää jauhoa. I HATE THIS JOB! Huomenna taas täytyy lähteä kauppaan ostamaan kunnon tarvikkeita. Saatiin kuitenkn aika paljon tasoiteltua kun otettiin apuun vielä edellisen Bilteman purkinkin pohjat. Oli tarkoitus maalailla Kukkiksen huone pohjamaaliin viikonloppuna eli ylihuomenna, mutta ei pohjat vielä niin valmiit ole. Kukkiksen huoneen lukunurkkauksen reunassa vaihuu levytys kipsistä lastulevyyn ja levyjen välillä on hiukan porrastustakin. Se on hankala paikka saada tasaiseksi. Huomenna vedän siihen neljännen kerroksen tasoitetta ja katsotaan miltä sitten näyttää.

24.4.2020

Tänään mitää jaksa! (<- aggressiivi)

25.4.2020

Aamusella kävin hakemassa Tokmannista uuden vispilän ja pari 12 litran laastisankoa. Sitten sekoittelin puoli sangollista tuota LR+:saa. Sitten tasoittelemaan. Kyllä tuo LR on ihan loistavaa värkkiä kun sen oikein sekoittaa. Helppoa ja kiitollista käsitellä ja hiominenkin on helppoa hommaa. Tasoiteltiin taas jonkin verran. Enää ei paljoa hommaa ole Kukkiksen huoneessa ja aulassa. Vimppa huone nyt on vielä miltei kokonaan tekemättä. Loppuillasta heiteltiin vielä puutavaraa ulos kun sitä on vielä paljon jäljellä ja se on pahasti ollut tiellä.
Tänään meidän taloon tuli uusi asukki. 



Uusi asukas...
Niilo, Nipsu, Nippe, Pupujussikka, Tollo kani.
Rakkaalla lapsella on monta nimeä :)

27.4.2020

Motivaatiomaalauspäivä. Tänään lasten avustuksella Kukkiksen huoneen seinät saatiin pohjamaalattua. Maalauksen jälkeen tasoitukseen jääneet virheet näkyvät paremmin. Muutamaa kohtaa pitää vielä vähän hioa ja tasoitella. Myös aula sai pakkelia pintaansa ja Kukkiksen huoneen lukunurkkaus, joka on vielä kesken ja maalataan varmaan ylihuomenna.

28.4.2020

Tänään tulee laminaatit Kukkiksen huoneeseen ja aulaan. Illalla kanniskellaan ne sisään. Tällä viikolla Kukkiksen huone on siinä mallissa että saa ruveta asentelemaan kattoa ja lattioita. Aulan kanssa nyt vielä aikaa vierähtää. Väliovia pitäis nyt jostain edullisesti löytää.

Laminaatit tulivat aamupäivällä. Illalla taas mentiin yläkertaan ja paklattiin ja hiottiin ja paklattiin väsyksiin asti....sen jälkeen kannettiin kaikki 15 laminaattipakettia ylös. Olipas toivottoman raskas päivä.

29.4.2020

Susanna ja Kukkis kävivät hakemassa tapetit Kukkiksen huoneeseen 110€. Muuta ei tänään tapahtunutkaan.

30.4.2020

Jo pari vuotta sitten keräilin pihamaalta vanhoja ruskeita ylivuotisia Vuorenkilven lehtiä. Pesin ja kuivasin ne ja murskasin morttelissa pieneksi. Nyt rupeaa olemaan voimat niin loppu, että tein eilen illalla "siperianteeksi" kutsutun keitteen parista ruokalusikallisesta kuivattuja lehtiä. 
Keitin kaksi ruokalusikallista lehtiä 3 desilitrassa vettä 10 minuutin ajan ja jätin yöksi hautumaan lasipurkkiin. Aamulla siivilöin keitteen uuteen lasipurkkiin jääkaappiin. Lisäsin ruokalusikallisen keitettä aamuteen sekaan. Ei maistunut teen joukossa miltään. Sen pitäisi antaa pirteyttä ja energiaa! Aika näyttää onko vaikutusta. Jos on niin käyn keräilemässä pihalta uuden satsin. Toki edellistä jauhettua on vielä runsaasti jäljellä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti