tiistai 5. toukokuuta 2020

Toukokuu 2020

2.5.2020

Vappu oli ja meni. Tänään kävi Matti vilkaisemassa Kukkiksen huonetta. Matti lupas tulla jeesaamaan huoneen tapetoinnissa ja maalauksessa. Hädässä ystävät tunnetaan. Sovittiin että tiistaina 5.5. maalataan ja tapetoidaan huone. 

4.5.2020

Ilta vietettiin taas paklailun, hiomisen ja siivoilun merkeissä. Siivottiin Kukkiksen huone niin, että tapetointi ja maalaus sujuu sutjakkaasti ja ilman turhaa säätöä.


Tämä seinä tapetoidaan pian

Aulankin pakkeloinnit kohta valmiina ja 
laminaatit ja kattopaneelit odottelemassa

5.5.2020

Matti ajeli suoraan töistä meille ja kohta aloiteltiin Kukkiksen huoneen seinien maalauksella. Älyttömän upean mahtavaa kun saatiin Matti apuihin. Mun hermot ei tapetointia suvaitse. Kukkis on itse valinnut seinien värin ja tapetit. Maaliksi seiniin tuli vaaleanharmaa maali ja seiniin vaaleanpunainen höyhentapetti. Matti ja Susanna pääsääntöisesti maalasivat ja tapetoivat. Minä vähän pakkeloin ja fiksasin varaston ovea. Ostettiin Torista 70 senttinen vanha vessan ovi ja siitä fiksataan ovi aulan varastoon. Purin lukot ja kahvat pois ja rupesin tilkitsemään oven ja karmin reikiä umpeen. Huomenna täytyy hakea vähän tuohon hommaan sopivaa pakkelia. 

Ammattimies työssä!

Valmista tulee!


6.5.2020

Tänään tyttöjen kanssa tehtiin "Eräjormatesti 2", jossa neitien täytyi ilman apuja suunnistaa kolmelle laavulle tai kodalle jotka löytyvät lähimaastosta. Tuttuja polkuja ei saanut käyttää vaan kohteisiin piti samota metsien halki. Retkelle tuli mittaa 4,5 km eikä edes eksytty kertaakaan. Koko iltahan siihen kului, mutta kivaa oli. Lähtiessä nähtiin hirvi juosta lompsottelemassa talomme viereisessä metsässä. Niitä harvoin näkee.

Iltalenkki


Hienot oli näkymät ilta-auringon loisteessa


7.5.2020

Heti töiden jälkeen painuin yläkertaan. Susanna oli lasten kanssa ostoksilla ja osti lisää pohjamaalia ja muitakin maaleja. Kävin kylppärin ulkoseinät vielä kertaalleen tasoitteen ja lastan kanssa läpi. Seinissä on pari hankalaa paikkaa, jotka pitää kitata ehkä vielä kertaalleen. Uskalsin ottaa jo lampunkin avuksi. Lampulla pitkin seinää valaisemalla näkee armottoman hyvin kaikki puutteet tasoituksessa. Niitä oli. Nyt niitä on vähemmän. Välillä fiksailin sitä vanhaa ovea. Paklasin lukon reiät kertaalleen ja vähän hioin oven pintaa ja reunoja. 

Oviprojekti tori.fi 20 €


11.5.2020

Vietettiin rauhallinen äitienpäiväviikonloppu ja nyt maanantaina taas hommat jatkuu. Aamusta Lähettilakeus toi viime viikolla Bauhausista tilatut väliovet (3 kpl 306€ rahteineen) pihaan. Yöllä oli satanut runsaat viisi senttiä lunta. Kanneltiin Oltsun kanssa ovet ja karmit terassille sateensuojaan. Iltasella Susannan kanssa vietiin ovet ja karmit ylös ja timpuroitiin Kukkiksen ovi jo paikoilleen. Se olikin lapsille riemukas hetki. Susanna maalasi vielä kylppärin kopin pohjamaalilla illan päätteeksi. Vähän siinä on vielä pakkeloitavaa. Oviprojekti otti myös nytkähdyksen eteenpäin. 

Karmi saranapuoleta kiinni ja ovi saranoilleen

Eka ovi paikoillaan!

Varastosta löytynyt kahva paikoilleen

Testailua

Illalla tällä mallilla


12.5.2020

Tänään asennettiin vessaan ovi ja aulan varaston karmi. Myöskin sipaistiin joihinkin seiniin taas vähän pohjamaalia. Pikkuhiljaa tämä tästä etenee. Edessä on pelottava vaihe eli Kukkiksen huoneen kattopaneeleiden asennus. Miten ihmeessä kattotuolit saa nätisti kierrettyä noilla paneeleilla? Kattotuoli on kapea ja paneeli leveä. Väkisinkin jako menee jossain kohdassa hullusti. Sikaflexiä ja akryylimassaa tai silikonia tarvitaan varmasti....

Kylppärin ovi paikoillaan

Aulan varaston oviprojekti taas eteni vähän.
Karmi maalattuna paikoillaan, ovi vielä vaiheessa.


16.5.2020

Siivouspäivä. Tänään siivoiltiin yläkertaa ja heiteltiin turhaa tavaraa ikkunasta alas ja peräkärryyn. Kärryllinen saatiin roskaa taas kerättyä. Yläkerta on siistimpi taas ja odottaa uutta sotkemista.
Oviprojekti saatiin sitämyöten valmiiksi että saatiin ovi jo paikoilleen. Pientä fiksaamista tehdään vielä ehkä siihen päin. Kukkis on viihtynyt yläkerrassa askartelemassa hevostallejaan. Makkarin ovikin laitettiin paikoilleen. 

Aula siivottuna ja puunattuna

Kukkiksen Schleich-talli projekti etenee

Aulan toisen varaston oviprojekti valmis! 


Komia vedin Puuilosta.
Pari tippaa mustaa maalia ja se on siinä!

19.5.2020

Tänään käytiin laittamassa 35 sentin paneelinpätkiä Kukkiksen huoneen katon harjaosaan. Seuraavaksi paneloidaan reunat.

21.5.2020

Ukekin tuli taas tänään meitä jeesaamaan. Ruvettiin kolmestaan paneloimaan Kukkiksen kattoa. Uke sahaili paneeleita ja me Susannan kanssa asenneltiin. Loppujen lopuksi Kattotuolien kiertäminenkin onnistui mukavasti eikä mitään maata mullistavia haasteita tullut vastaan. Vähän akryylimassaa ja leveät listat niin hyvä siitä tulee. Ihan valmiiksi ei kuitenkaan kattoa vielä saatu, vaan huomiselle jäi vielä muutaman paneelin asennus. Viikonloppuna olisi mahdollista asennella jo laminaatitkin huoneeseen mahdollisesti. Laminaattileikkuri on kyllä vielä hankkimatta.


Kukkiksen huoneen toinen lape jo paneloituna

Kattoparrujen kiertäminenkin onnistui kohtuudella

 Vähän jäi kesken kun tuli väsy ja näläkä ja ehtoo!



22.5.2020

Panelointi jatkuu. Kukkiksen huoneen katto saatiin valmiiksi ja myöskin lukukopperon katto. Koska paneeleita oli jonkin verran liikaa niin laitettiin paneelit myös varastokopin kattoon. Asennusteknisistä syistä lattialastulevyjen välissä on ollut yksi isompi väli, johon pursotin uretaania. Pari muutakin rakoa pursotin täyteen. Huomenna päästään asentamaan lattiaa.


Bilteman liukujiirisirkkeli on haukkunut hintansa,
vaikka välillä minä olen haukkunut sirkkelin...

Katto on valmis ja lukukopperon katto myös

Kaappisyvennyskin sai paneelit kattoonsa

Uretaanipullon mukana tuli EU:n direktiivin mukaiset
suojakäsineet pienen pikkuruisessa paketissa :)

Muutamaan levysaumaan uretaanipalko

23.5.2020

Päivällä tehtiin perheretki Seinäjoelle. Käytiin Kyrkkärin rannassa syömässä eväitä ja hakaistiin Motonetista laminaattileikkuri. Ruuan jälkeen mentiin yläkertaan ja aloitettiin laminointi leikkurin kasaamisella. Sen jälkeen ruvettiin orientoitumaan itse laminointiin. Kyllä meinas taas olla aluksi haastavaa saada aivot siihen moodiin että mistä kulmasta lähdetään ja millä pontilla ja minkä pituisella pätkällä jne. Pikku hiljaa homma selkeytyi ja puoleen väliin saatiin lattia laminoitua tänään. Kukkiskin aloitti oman bloginsa: 

https://metsanlapsi11.blogspot.com/


Kukkiksen huoneen laminaatit jo puolessa välissä


25.5.2020

Viime vuonna tänä samaisena päivänä oltiin Powerparkissa. Silloin oli alle 10 astetta lämmintä ja satoi vettä. Tänään lämpömittari tavoittelee 20 astetta ja on ihanan aurinkoinen päivä. Vuodet eivät ole veljeksiä.
Näin se alkaa tämäkin toukokuu vedellä viimeisiään. Paljon on viime vuoden toukokuusta tapahtunut, mutta ei tuo vintti valmistunut viime vuoden puolella, eikä edes kesäksi. Kukkiksen huone kuitenkin saadaan valmiiksi kesäksi ja on sekin jotain. Tämä ilta meni Kukkiksen lattian parissa ja yhdeksän jälkeen se olikin valmis. Listoja pitäisi nyt käydä hakemassa ja oven päälle ikkunalasit niin sitten se olisi rakenteiden puolesta siinä. Sähköt vaan täytyy sitten enää vetää.

Lukunurkkauksen lattiassa oli 22 mm lattialastulevy kun taas huoneen lattiassa vanhat 28 mm lastulevyt. Porrastusta oli siis 6mm. Talon rakennusvaiheen jäljiltä oli vielä ylimääräisiä 7 mm laminaatteja kasassa yläkerrassa. Tein niistä korotuksen lukukopin lattiaan. Nyt ne on suunnilleen tasassa ja pieni kynnyslista hoitaa loput.

On se hyvä että Susanna sai mut puhuttua ympäri, että tehdään noi viistot katot ja jätetään parrut näkyviin. On se hieno ja tilan tuntua on ihan eri tavalla kun pelkässä putkessa.


Lukukopin lattia valmistui tänään

Enää listat... ja sähköt niin se on siinä!

Viisto katto ja näkyviin jäävät parrut
oli hyvä idea!
26.5.2020

Tänään oli helle! Töiden jälkeen ajelin Minimaniin hakemaan listoja kun siellä oli niitä aika edullisesti tarjolla. No tietenkään oikean värisiä 16 mm lattialistoja ei sitten ollut kuin vajaat 14 metriä ja muutama metri jäi uupumaan. Otin kuitenkin ne ja kymmenen kappaletta peitelistaa. Illan mittaan ammuttiin listat lattianrajaan ja oven ympärille. Lisäksi suunniteltiin ja mallailtiin kattolistojakin jo paikoilleen. Kattolistojen asentaminen se onkin sitten jännää puuhaa kun on vinoja ja vinkkeleitä enemmän kun lääkäri määrää. Loppuillasta tyhjentelin vähän akryylimassatuubia sinne sun tänne. Kukkis on jo osan tavaroistaan siirtänyt yläkertaan.

Huomenna täytynee käydä etsimässä lisää listaa, sekä käydä etsimässä aulaan kattopaneeleita ja ovien yläpuolelle tulevia laseja. Rahaa menee!


Auton lämpömittarin lukemat varjossa!

Lattialistat on suurelta osin 
Kukkiksen huoneeseen jo laitettuna


27.5.2020

Töiden jälkeen kierreltiin vähän Kurikan kauppoja ja etsittiin listoja ja aulan kattopaneeleita. Eihän Malerin listoja Kurikasta oikein löytynyt eli Seinäjoelle täytyy suunnistaa. Tarjousta pyydettiin kattopaneeleista, hinta saataneen huomenna. 
Pariksi tunniksi ehdin yläkertaan illalla. Kattolistojen viisteiden kanssa täytyi vähän painia, mutta ei mitään pahempaa kuitenkaan. Alakertaa rakennettaessa 12 vuotta sitten jo tulin siihen tulokseen, että holkkalistoja en tässä talossa käytä enää missään ja se päätös on pitänyt ja pitää. Jos se jotakuta haittaa niin laittakoon itse holkkalistat. Toissa päivänä listoja Minimanista hakiessani loppuivat molemmat listat kaupasta kesken. Asentelin kuitenkin kaikki kymmenen kattolistaa paikoilleen. Lisää täytyy hakea ehkä lista tai pari. Lukukopperoon jäi kattolistat laittamatta. Se täytyy vielä tapetoida loppuun jossain välissä.
Olis kiva saada toi Kukkiksen huone valmiiksi mahd. äkkiä että pääsis aulan pariin, siihen kuluu aikaa rutkasti.

Tämmösillä suunnitelmilla tähän iltaan...

Simppelit listat, simppeli homma.

Kohta se on valmis.... toivottavasti

28.5.2020

Tänään oltiin vaihteeksi auttelemassa Ukea, joka on ollut puolestaan hirveästi meitä auttelemassa. Paneloitiin Susannan kanssa illalla Kuistin ulkoseiniä. Yksi seinä saatiin valmiiksi ja toistakin jonkin matkaa kunnes tuli ilta vastaan ja täytyi lähteä kotiin päin. Toisella kerralla jatketaan...

Hyvä siitä tuli, mitä ne kylillä puhuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti